Bloggers gezocht voor nieuwe website live.groningen.nl

Kort geleden bij de start van de kaartverkoop van Eurosonic Noorderslag, zette Marketing Groningen live.groningen.nlonline. Dé nieuwe website met informatie over popstad Groningen. Op de website is niet alleen een agenda met livemuziek te vinden, maar ook is er ruimte voor blogs van professionals en liefhebbers. Juist naar deze bloggers is Marketing Groningen nu op zoek.

De stad Groningen staat niet alleen bekend als bruisende studentenstad, maar ook als popstad. In januari 2013 werd door een kerngroep podia en organisatoren uit het Groninger popveld een convenant ondertekend, om meer te gaan samenwerken. Om op die manier samen te gaan bouwen aan Groningen popstad. Er werd gebrainstormd over wat samen te gaan doen, en al snel ontstond het idee om één gezamenlijke popagenda voor de stad Groningen te gaan bouwen. Marketing Groningen is deze website gaan bouwen, na input van- en in nauwe samenwerking met de Groninger muzieksector. Het resultaat vind je op live.groningen.nl. Alle podia geven hier hun eigen input aan, waardoor een volwaardige centrale agenda ontstaat. De wens is deze agenda uit te breiden met activiteiten van de kleinere podia, initiatieven en muziekcafés in de stad, zodat alles wat er gebeurt in de stad op het gebied van pop op Groningen Live te vinden is.

Om de website te voorzien van de mening van muziekliefhebbers zoekt Marketing Groningen Groningse muziekliefhebbers, die een bijdrage zouden willen leveren aan deze website in de vorm van een blog. Potentiële bloggers kunnen zich op live.groningen.nl inschrijven en hun content uploaden. De leukste inzendingen worden geplaatst op de website.

Groningen Live
Groningen Live is een initiatief van Groningen Popstad BV, een samenwerkingsverband van de Groninger popscene waaronder o.a. de podia De Oosterpoort, Vera en Simplon. Groningen Live is gebouwd door Marketing Groningen en is onderdeel van Uit Groningen, het overkoepelende cultuurmerk.

Euronsonic Noorderslag
Eurosonic Noorderslag vindt plaats van woensdag 14 t/m zaterdag 17 januari 2015 in Groningen.