Provinciebrede aandacht voor bijeenkomst Groninger popsector

Maandagavond 10 november was poppodium Simplon de locatie van de tweede provinciebrede Groninger popmeeting. Tijdens deze avond waren diverse spelers uit het Groninger popveld aanwezig om kennis en ervaringen uit te wisselen. Hoofdthema dit jaar was financiering in de popsector. POPgroningen had drie gastsprekers uitgenodigd om een presentatie te geven.

Maurice Endeman (Poppunt Overijssel, Endeman Advies & Concept, Pedro Pico Pop Festival) beet het spits af. Hij behandelde het thema fondsenwerving en subsidie aanvraag aan de hand van praktische voorbeelden. Hierna gaf Nico Voskamp (Voordekunst) uitleg over dit crowdfunding-platform en de voorwaarden waar een succesvol crowdfundingproject aan zou moeten voldoen. Met als onderwerp inkomstenbronnen en klantenbinding vertelde Mark Hospers (Noorderzon festival) over zijn ervaringen en sloot hiermee de presentaties af.

Na een mogelijkheid tot een korte ’speeddate’ met één van de gastsprekers, werden genodigden, waaronder vertegenwoordigers van poppodia, festivals, cultuurinstellingen en gemeente, opgedeeld in groepen om onderling ervaringen uit te wisselen. Manieren van financiën en samenwerking zijn hier uitvoerig besproken. Aansluitend was er de mogelijkheid tot napraten bij een borrel.

Met een opkomst van rond de 60 genodigden rekent de organisatie ook deze tweede editie tot een geslaagde bijeenkomst, waarbij veel spelers uit de provincie aanwezig waren. De Groninger popmeeting werd georganiseerd door POPgroningen met als doel een centrale ontmoeting te faciliteren en nieuwe kennis te brengen. De meeting werd mede mogelijk gemaakt door VRIJDAG en poppodium Simplon. Een sfeerverslag is te zien op de Facebookpagina van POPgroningen.