Veel Noord-Nederlandse acts op Eurosonic

In januari stromen duizenden muziekliefhebbers uit heel Europa naar Groningen om de meest veelbelovende acts van het moment te zien optreden. Ook veel Noord-Nederlandse acts zijn onderdeel van Eurosonic Noorderslag. Zij worden afgevaardigd door vier provinciale popkoepels en staan vervolgens op verschillende podia verdeeld over Eurosonic, het festivalonderdeel dat op woensdag 14, donderdag 15 en vrijdag 16 januari 2015 in de Groninger binnenstad plaatsvindt.

Vier provinciale popkoepels (POPgroningen, Friesland Pop, K&C Drenthe en Poppunt Overijssel) selecteerden voor Eurosonic de volgende acts uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel:
POPgroningen selecteerde Stuart Mavis, The Black Cult en The Blind Roofers. Friesland Pop komt metHilbrandt, The Homesick en Sväva. K&C Drenthe stuurt Toycar Taxi, Wessel Klooster en Holy Beggars. Tot slot komen Tricklebolt, Radio Days en Texas Radio vanuit Poppunt Overijssel.

Voor Eurosonic op woensdag 14, donderdag 15 en vrijdag 16 januari 2015 zijn nog kaarten beschikbaar via www.ticketmaster.nl. De (bijna) volledige line-up is hier te vinden.

Grunnsonic (georganiseerd door POPgroningen in samenwerking met Eurosonic Noorderslag) is een gratis toegankelijk onderdeel van Eurosonic op woensdag, donderdag en vrijdag. De volgende Groningse acts treden op:
Abbeye, Ambivalenz, Animal Antics, DJ Irie, Edo de Vlieger & Eva Waterbolk, Fenn, Harm’s Fork, Harry van Lier, Hoist the Colours, I Took Your Name, Jasper Staal, Joëlle Smidt, Martyn Ell, MC Prophet, Meadowlake, Model Depose, Mulu, North to the Night, Oes, Ordure, Rum & Skunk, Sascha Elisah, Sporadisch, Sprokkelhout, Stuart Mavis, The Black Cult, The Blind Roofers, Fake O’s, The Given Horse, The Rising Sun, Uhgah? Wugah!, View for a Day, Vikings in Tibet, Vincent Kenter en White Shep.

De line-up van de Energy stage, hosted by GasTerra, is door POPgroningen geprogrammeerd en bestaat uit de volgende Groningse acts:
A Liquid Landscape, Audio Adam, Avery Plains, Eisenhower, MakeBelieve, Menhir, Mongoose & The Boombox, Mulu, Orange Skyline, Posij, Reverse Cowgirls, Sexton Creeps, Sprokkelhout, Stuart Mavis, Swinder, The Blind Roofers, The Tightropes, Town of Saints en WOLVON.

Het programma van de Energy stage is gratis toegankelijk van 14 tot en met 16 januari 2015, op het Ebbingekwartier in Groningen. Het podium wordt gesponsord door GasTerra, dat onder de titel “Energizing local talent” getalenteerde lokale acts ondersteunt.

POPgroningen
POPgroningen is de popkoepel van provincie en stad Groningen. De popkoepel werkt toe naar een beter popklimaat in de regio en zet zich in om de lokale popcultuur op de agenda’s te krijgen door samen te werken met al bestaande infrastructuur en initiatieven. Op deze manier streeft POPgroningen naar een hoge circulatie van Gronings talent. POPgroningen is onderdeel van VRIJDAG (dit is de nieuwe naam van het gefuseerde Kunstencentrum Groningen en de Stedelijke Muziekschool Groningen).

Eurosonic Noorderslag
Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek. Hier moet je zijn als je wilt weten welke acts in 2015 op de grote festivals en podia staan. Overdag vindt een conferentie plaats voor Europese muziekprofessionals. ’s Avonds, tijdens de festivals Eurosonic en Noorderslag, krijgt het beste en nieuwste muziektalent de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals. Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die van 14 tot en met 16 januari 2015 in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Noorderslag is de graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt plaats op zaterdag 17 januari 2015 in De Oosterpoort in Groningen.

Eurosonic Noorderslag is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van artiesten zoals Ásgeir, Benjamin Clementine, Birth of Joy, Coely, Emilie Nicolas, Ewert and the Two Dragons, George Ezra, Hozier, Jaakko Eino Kalevi, Jungle, Kadebostany, Larry Gus, Mighty Oaks, Milky Chance en MØ.