Volop Groningse warmte op WinterWelVaart

Het muziekprogramma van WinterWelVaart is er weer één om trots op te zijn. Een aantal prachtige schepen vormen de perfecte locaties voor intieme concerten door lokale helden en beginnende genieën. Een greep uit de Groningse programmering: oude bekenden Reverse Cowgirls, feestjesbouwer HoppaH! en winnaar van de POPgroningen Talent Award The Blind Roofers.

 

Ook presenteert de organisatie dialectpop zangeres Marlene Bakker, experimenteel folkgezelschap Plan Kruutntoone, stadsband De Kuip, audio-visuele crossover Kinetophone, electro-sixties door Dodde, wonderschone countryliedjes van Sascha Elisah en Spandex (ex-stadsdichter Joost Oomen en kornuiten).

Sfeervol winterevenement
WinterWelVaart is een warm, stoer en sfeervol winterevenement voor een breed publiek dat op een laagdrempelige manier de maritieme geschiedenis van de stad en provincie levend wil houden. Tijdens het evenement liggen tientallen prachtige (historische) charterschepen aan de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A afgemeerd. De schippers én het Noordelijk Scheepvaartmuseum openen tijdens WinterWelVaart gratis hun deuren voor het publiek.

Naast het uitgebreide muzikale aanbod, is er nog veel meer te beleven in de schepen. Zo verhaalt Groningens bekendste historicus Beno Hofman op de Anna Catharina over een honderdjarige vrouw en een schip dat naar haar is genoemd en de activiteiten van VRIJDAG staan in het teken van ONTDEK JE TALENT en de Kerstvoorstelling Heksen, naar het boek van Roald Dahl.

Op de kade
Naast het veelzijdige programma aan boord van de schepen is er ook op het vaste land van alles te beleven. Op de kades van het A-Kwartier is een sfeervolle kerstmarkt met vele verschillende kraampjes, diverse activiteiten en allerlei heerlijke hapjes en drankjes. Ook kun je hier gezellige koren tegen het lijf lopen. Bovendien opent het Noordelijk Scheepvaartmuseum haar deuren. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum vormt het hoofdkwartier van WinterWelVaart met de tentoonstelling ‘Het Groningen van Cornelis Jetses’, leuke (kinder)activiteiten en op zaterdagavond een muziekprogramma door de Friese band Hilbrandt.

Meer informatie en het volledige programma vind je op www.winterwelvaart.nl