Bekendmaking selectie POPgroningen Talent Award

De zoektocht naar muzikaal talent uit provincie Groningen is weer van start gegaan. De voorrondes van de POPgroningen Talent Award zullen in februari plaatsvinden, waarbij de acts de kans krijgen zich te presenteren voor een professionele jury. Tijdens de voorrondes zal blijken welke bands een podiumplaats veroveren in de halve finales in Simplon. In deze halve finales zal gestreden worden om die felbegeerde finaleplaatsen in Vera.

Winnen betekent onder andere optredens op Eurosonic,  Bevrijdingsfestival Groningen en de Melkweg te Amsterdam. Tevens krijgt de winnaar een coachingstraject aangeboden onder leiding van een professional uit de popmuziek en kan meedoen aan masterclasses, mogelijk gemaakt door de Academie voor Popcultuur en Noorderpoort Kunst & Multimedia.

De geselecteerde bands zijn: 99Zero, Alfonso y señor Leon, Big Brothers Band, Caius Bonus, City of Life, Dramali, Duroc, Erling, Hans Hanneman, Joëlle Smidt, Knight Susan, Läcker, Lonely in Harlem, Marble Heart, Marjoram, Matthijs, Mees, Mijke Eryng, Mr Memoir, Nevelia, Oes, Partiboi, Rum & Skunk, Sheepskin Wolves, Speiker, Ten Years Today, The Anti-D’s, The Dino’s, The Life Jagged, The Mandrills, The Movement, The Rising Sun, Tied Laces, Tom Kootstra, Travelguide, Vault Pack, Vera’s Charm, Victors Village, Vikings in Tibet en WRG BRENT.

Alle gratis toegankelijke voorrondes vangen aan om 20:30 uur en vinden plaats op:

Vrijdag, 06-02, Bar Meneer Jansen, Appingedam:
Tied Laces, City of Life, Joëlle Smidt, The Movement, Partiboi

Zaterdag, 07-02, Punt 1, Leek: 
Oes, Mr Memoir, The Life Jagged, 99Zero, Nevelia

Vrijdag 13-02 Boelies Pub, Winschoten:
Tom Kootstra, Läcker, Travelguide, Hans Hannemann, Sheepskin Wolves

Zaterdag 14-02 JC Avalon, Zuidhorn:
Ten Years Today, Alfonso y señor León, Victors Village, Caius Bonus, Erling

Vrijdag 20-02 Café de Toeter, Veendam:
Big Brothers Band, Vikings in Tibet, The Anti-D’s, WRG BRENT, Marjoram

Zaterdag 21-02 De Pluu, Winsum:
Dramali, Vault Pack, The Dino’s, Vera’s Charm, Speiker

Vrijdag 27-02 Fox, Stadskanaal:
The Mandrills, Mijke Eryng, Mees, Duroc, RUM&SKUNK

Zaterdag 28-02 JC Express, Uithuizen:
The Rising Sun, Marble Heart, Lonely in Harlem, WINSTON, Knight Susan


Foto: The Blind Roofers, © Andrea Hooymans