Grunnsonic dag #1: Sferische muziek in Warhol, diepe bassen in Subsonic

Grunnsonic 2015 werd gisteren afgetrapt in de Warhol. Normaal gesproken een kroeg voor de late uurtjes, stroomde het rond half negen al flink vol bij aanvang van de eerste band; Vikings in Tibet.

De band rondom broers Jeppe en Marijn Gooskens brengt een volle en gelaagde dreampop-sound, versierd met dubbele zanglijnen, experimentele drums. De nummers hebben een spannende opbouw en laten zo nu en dan triphop invloeden horen. Het harde volume is zodoende zeker niet storend.

Ook tweede band van de avond Fenn onderstreept dat de avond in Warhol in het teken stond van de sferische muziekgenres.
Het indietronica-duo speelde in december nog in de finale van de Grote Prijs van Nederland, dus hun ster is duidelijk rijzende. Dit blijkt ook uit de aandacht voor het  de band, de bovenetage van Warhol is afgeladen en ook aan media-aandacht schort het niet.

Met hun diepe bassen en de typerende, heldere zang van Fenneke Schouten weet Fenn het publiek in vervoering te brengen. Met hun visuals versterken zij deze hypnotiserende tonen, geen wonder dat het publiek aandachtig kijkt.

North to the Night met hun van samples doordrenkte post-rock geeft North to the Night de Grunnsonic-bezoeker energie voor de nacht die gaat volgen.

Om elf uur opent ook Subsonic zijn de deuren voor Grunnsonic. MC Prophet verzorgt het eerste optreden, en doet dit vol overtuiging. Rum&Skunk neemt het stokje over en krijgt het publiek echt los. Abbeye heeft een flinke aanhang meegenomen, en voor een afgeladen Subsonic brengt hij met MC Danskie een overtuigende show. Als Mulu hierna het hiphop gedeelte afsluit zit de sfeer er goed in. Met zijn speelse raps en positieve stijl, sluit hij zijn set af met een moshpit. 

Achter de draaitafels dropt Jasper Staal zijn experimentele trap-beats, waarna Ordure met hun drum&bass-set de dansvloer opzweept. Met de sets van Ambivalenz, Sporadisch en White Shep is het feest compleet.
Wat een genot, Grunnsonic.

Foto’s door Andrea Hooymans