Inschrijvingen voor Popronde 2015 tot 1 maart geopend

De inschrijvingen voor de Popronde, het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland, zijn weer geopend. Talentvolle acts kunnen zich nog tot 1 maart 2015 inschrijven. Jaarlijks worden uit de inschrijvingen 120 bands geselecteerd, die in het najaar zullen meetouren door heel Nederland. Onder meer Dotan, Chef’Special, Blaudzun en Kensington speelden eerder tijdens de Popronde.

Wil je meedoen aan de Popronde? Meld je dan tussen 1 december en 1 maart aan op www.popronde.nl. Alle muziekstijlen zijn welkom. Uit de vele aanmeldingen maakt de jury (bestaande uit muziekdeskundigen van o.a. DWDD, 3FM, 3voor12, OOR, PinguinRadio en andere professionals uit het muzikale veld) een selectie van 120 bands. De selectie van 2015 wordt op 1 mei 2015 bekendgemaakt.

De Popronde is voor de jaarlijkse selectie van talentvolle, opkomende Nederlandse bands en artiesten dé kans om intensieve speel- en tourervaring op te doen, een nieuw publiek te bereiken, persaandacht en exposure te genereren en hun netwerk buiten de eigen regio uit te breiden. De Popronde vormt zo een belangrijke schakel in de doorstroom van artiesten naar het bestaande live circuit en is daarmee de voeding voor de Nederlandse Popmuziek.

Popronde groter dan ooit
De Popronde de ultieme ’rock & roll’ beleving: in een busje op pad door Nederland, spelen op nieuwe plekken en in iedere stad nieuwe fans maken. Ieder jaar groeit de Popronde verder: in 2014 vormden in totaal 546 locaties in 31 steden de podia voor de Popronde. Hier vonden in totaal 1116 optredens plaats van de 120 geselecteerde bands. Zowel het aantal deelnemende podia als het aantal optredens is een nieuw record in de geschiedenis van Popronde en geeft aan dat het festival vitaal is en een waardevolle bijdrage levert aan talentontwikkeling in Nederland.

Popronde als platform, concept en belang
Popronde presenteert jaarlijks ontdekkingen en artiesten die er toe (gaan) doen. Bands als Dotan, Chef’Special, Blaudzun, Kensington, De Staat, Mister & Mississippi, Roosbeef, Go Back To The Zoo, Racoon, Lucky Fonz III, Sabrina Starke, Marike Jager, Handsome Poets en John Coffey zijn voorbeelden van acts die voor hun doorbraak naar een groter publiek meereisden met de Popronde en gewoon in de kroeg, ‘right in your face’ te beleven waren.

Support en mediapartners:
Popronde werkt onder meer samen met Pinguin Radio, Cortonville, 3FM Serious Talent, Festivalinfo, Kicking the Habit, IndieXL, Record Store Day en The Daily Indie.

VPRO’s 3VOOR12 Hollandse Nieuwe en muziekmagazine OOR ‘adopteren’ in iedere stad een podium waar enkel acts spelen die een kwaliteitsstempel van een van beide platformen hebben verdiend. Daarnaast nemen Stillman, Kapelsessies en InDeKringloop videoreportages en sessies van de deelnemende acts op.

Meer informatie over het festival en voorwaarden en manier van aanmelden op www.popronde.nl.

Foto: Stuart Mavis tijdens het eindfeest van Popronde 2014 in Amsterdam, door Parcival Werkman