Preipop 2015: klein, gevarieerd en gratis

Het festival wordt op donderdag 5 en vrijdag 6 februari 2015 voor de 9e keer georganiseerd en zal wederom in de sociëteit van Cleopatra A.S.G plaatsvinden. Preipop staat bekend om de grote variatie in acts en ook dit jaar staat er weer een brede programmering klaar. Verdeeld over twee podia zullen er in totaal 12 bandjes optreden. Op het ene podium wordt een intieme sfeer gecreëerd terwijl op het andere podium het een feest wordt. Harde gitaren, feestmuziek of een singer- songwriter, niets is te gek. Op beide avonden zal er na de optredens nog een afterparty zijn, die door zal gaan tot in de vroege uurtjes.

Het tweedaagse festival wordt donderdag afgetrapt door de Groningse singer-songwriter Tom Kootstra. Vervolgens kan er worden gedanst op de groovy dreampop van Lonely in Harlem, zorgt het Pavel Zhulidov Quartet voor instrumentele jazz, kun je uit je dak gaan op de indie post-punk van The Anti-D’s, zorgen The Highland Sell-outs voor een traditioneel tintje met hun folk en maken The Blind Roofers het feestje grondig af.

Op de vrijdag start het José Zwerink kwartet de avond met lichtvoetige jazz. Beneden knallen The Live Jagged en Menhir hun alternative en stoner rock de zaal in. Boven kun je genieten van the chille indie rock en dreampop The Sign of Leo en Vikings in Tibet. De laatste restjes energie kun je kwijt bij Sunday Zombies & the Brain die met een dijk van een show het festival afsluiten.

Preipop is onderdeel van de open dagen van Cleopatra en is gratis en vrij toegankelijk voor iedereen. Het festival vindt plaats op donderdag 5 en vrijdag 6 februari vanaf 20:00 uur op het pand van Cleopatra A.S.G.

Kijk op www.preipop.nl voor meer info over het festival en de acts!