Finale POPgroningen Talent Award 2015

Groningen – De POPgroningen Talent Award is dé zoektocht naar muzikaal talent van de provincie Groningen. In februari werden er acht voorrondes georganiseerd, waar 40 geselecteerde acts het tegen elkaar opnamen in een spannende strijd om een plek in de halve finales. Inmiddels zijn de halve finales geweest en daaruit zijn 4 acts overgebleven die het tegen elkaar op mogen nemen in de finale.

De winnaar wint onder andere deelname aan de Sena Performers POPnl Award in de Melkweg in 2016 en verschillende optredens op festivals zoals Eurosonic 2016 en het Local Heroes podium op het Bevrijdingsfestival Groningen op 5 mei dit jaar. Ook wint men een coachingtraject en deelname aan gastcolleges en masterclasses van Kunst & Multimedia (Noorderpoort) en de Academie voor Popcultuur (Hanzehogeschool) en een waardecheque van Muziekhuis Westerhaven. Naast al deze geweldige prijzen verkrijgt de winnaar natuurlijk ook simpelweg eeuwige roem.

De bands die kans maken op dit prijzenpakket zijn Hans Hannemann, Vikings in Tibet, Marble Heart en Oes. Verder zal ook de winnaar van vorig jaar, The Blind Roofers, een optreden verzorgen.

Wil jij weten wie de winnaar wordt van de POPgroningen Talent Award of gewoon vijf steengoede Groninger acts zien optreden in een volle bak Vera? Kom dan kijken bij de finale op vrijdag 24 april in Vera, Groningen. De avond vangt aan om 20:30 uur en de entree is € 1,50 (maandkaart).

Expositie
In samenwerking met het Groninger Poparchief zal er deze avond ook een expositie te zien en horen zijn over de geschiedenis van de verschillende Groninger popprijzen die er in de loop van de jaren zijn geweest. Ze exposeren met foto’s, posters en ander beeldmateriaal op verschillende plekken in de Vera.

 

Foto: Winnaar POPgroningen Talent Award 2014: The Blind Roofers