Halve finales POPgroningen Talent Award

Groningen – De POPgroningen Talent Award is dé zoektocht naar muzikaal talent van de provincie Groningen. In februari werden er acht voorrondes georganiseerd, waar de geselecteerde acts het tegen elkaar opnamen in een spannende strijd om een plek in de halve finales. Nu is het dan zo ver! Donderdag 12 en donderdag 19 maart staan de winnaars van de voorrondes in de halve finales in poppodium Simplon te Groningen. Elke deelnemer is gedreven om een stap dichter bij het felbegeerde prijzenpakket te komen.

De winnaar wint deelname aan de SENA Performers POPnl Awards in de Melkweg in 2016; een optreden op Eurosonic 2016 en een optreden op het Local Heroes podium op het Bevrijdingsfestival Groningen op 5 mei dit jaar. Ook wint men een coachingtraject, een waardecheque bij Westerhaven Muziek en mogelijke deelname aan gastcolleges en masterclasses aan de opleidingen van Kunst & Multimedia (Noorderpoort) en de Academie voor Popcultuur (Hanzehogeschool). Naast al deze geweldige prijzen verkrijgt de winnaar natuurlijk ook eeuwige roem.

De bands die de voorrondes hebben gewonnen en kans maken op dit prijzenpakket zijn Vikings in Tibet, Marble Heart, Victors Village en The Dino’s, Hans Hannemann, Oes, The Mandrills en City of Life. Omdat er zo’n overdaad aan talentvolle bands te zien was tijdens de voorrondes zijn er 2 wildcards verdeeld onder de kandidaten. Deze wildcards zijn voor Tied Laces en The Anti-D’s. Ook zij zullen optreden tijdens de halve finales.

Elke halve finale zullen er twee bands geselecteerd worden door de jury om door te gaan naar de finale. Dit resulteert in vier finalisten, die allen de sterren van de hemel zullen gaan spelen in de finale om de titel en bijbehorend prijzenpakket in de wacht te slepen. De finale vindt plaats op vrijdag 24 april in Vera te Groningen.

De line-up van de halve finales is als volgt:

12 maart in Simplon, Groningen:
Vikings in Tibet, Marble Heart, Tied Laces, Victors Village en The Dino’s.

19 maart in Simplon, Groningen:
Hans Hannemann, Oes, The Anti-D’s, The Mandrills en City of Life.

Wil jij weten wie dit jaar de winnaar wordt van de POPgroningen Talent Award? Kom dan kijken bij de halve finales. Beide dagen vangen aan om 20:00 uur en zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

FB events: Halve finale #1Halve finale #2

 Foto: Tied Laces, © Jan Lenting