Muzikantendag on Tour naar Leiden en Apeldoorn

Komend voorjaar tourt de Muzikantendag op zaterdag 9 mei naar Apeldoorn en zaterdag 6 juni naar Leiden. Muzikanten kunnen dan respectievelijk in Gigant en Gebr. de Nobel hun demo’s pluggen, netwerken en hun vragen stellen aan aanwezige experts. De Muzikantendag biedt diverse workshops en masterclasses over de zakelijke en artistieke kanten van het muzikantschap.

Aanwezig zijn vertegenwoordigers van onder andere Mojo, Sony Music, Universal Music, Agents After All en Friendly Fire. De Bassist en Slagwerkkrant presenteren een clinic over bas en drums. Verder zijn er panels over het zelf regelen van boekingen, de meerwaarde van een platendeal, het schrijven van muziek in opdracht en inkomstenbronnen van muzikanten.

Panels, workshops en clinics
In het DIY tijdperk kun je zelf je plaat uitbrengen, zonder dat je een deal tekent. Maar is dat altijd wel zo zinvol? Wat is de meerwaarde van een platenmaatschappij? Wanneer moet je nou juist wel een platendeal tekenen? En kan een deal je op weg helpen in het buitenland? Daarover praten Farid Benmbarek van Top Notch/Universal en Bert Bieseman van Warner. Lars Kelpin (GRAP) zet met vertegenwoordigers van Buma en Sena de inkomstenbronnen van een muzikant op een rij in het panel “Geld verdienen doe je zo”. Een manier om als muzikant geld te verdienen is door muziek te schrijven voor anderen. Daarover praten Basil Kühne, Arriën Molema en Perquisite in het panel “Schrijven in opdracht”. Er is een clinic bas en drums: in Leiden gegeven door Hans Eijkenaar & Michel van Schie (onder andere Anouk), in Apeldoorn door Paul Van Bruystegem & Mario Goossens van Triggerfinger. De Muzikantendag wordt traditiegetrouw afgesloten met het openbare Demopanel waar experts uit de industrie voor een volle zaal een selectie van ingeleverde demo’s bespreekt. Meer panels en namen worden binnenkort bekend gemaakt.

Advies op maat
Wie zijn demo wil pluggen kan terecht bij één van de vijftig kopstukken uit de muziekindustrie. Muzikanten kunnen op de dag zelf een afspraak maken voor het demospreekuur: een een-op-een gesprek met vertegenwoordigers van onder meer DWDD, 3FM/Serious Talent, Mojo, Sony Music, Universal Music, Agents After All, Popronde, Friendly Fire, AT Bookings, Massive Music, 3voor12 en Dox Records. Naast de demospreekuren kunnen muzikanten ook terecht bij één van de promospreekuren, waarbij specialisten van onder meer OOR, CJP, Misc Agency en de Herman Brood Academie klaar zitten om te helpen met vraagstukken over (pers)promotie, biografieën, bandfoto’s, pluggen en (online)positionering. Ook de auteursrechtenorganisaties Buma en Sena zijn aanwezig om specifieke vragen van de bezoekers te beantwoorden, bijvoorbeeld over aanvragen voor het Sena Muziekproductiefonds.

Informatie
Zaterdag 9 mei – Gigant, Apeldoorn
Zaterdag 6 juni – Gebr. de Nobel, Leiden
Tijd: 11.00 – 18.00

Kaartverkoop
Kaarten kosten €10,- en zijn vanaf nu te koop via www.ticketmaster.nl of via de bekende voorverkoopadressen. Lid van Buma of Sena? Dan kun je gratis naar binnen. Meld je aan via de site van de betreffende organisatie.

Over de Muzikantendag On Tour
De Muzikantendag is hét evenement voor muzikanten die hun demo willen pluggen, hun netwerk willen uitbreiden en meer informatie willen over diverse aspecten van het muzikantschap. De dag bestaat uit een beproefd recept van workshops, masterclasses en panels met vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie. De Muzikantendag on Tour wordt gepresenteerd door Buma en Sena. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl en 3FM Serious Talent, met medewerking van Musicmaker, de Bassist, Slagwerkkrant, Gebr. de Nobel en Gigant.