Selah Sue en het complete Local Heroes programma bevestigd

In samenwerking met Bevrijdingsfestival Groningen presenteert POPgroningen nieuw talent op het Local Heroes podium. Elk jaar krijgen acts uit provincie Groningen de kans om zich op dit podium te presenteren. De winnaar van de POPgroningen Talent Award wint als onderdeel van het bijbehorende prijzenpakket ook een plek op dit podium.

Selah Sue zal op 5 mei op de Main Stage optreden. Deze zeer eigenzinnige singer-songwriter speelt in haar liedjes op unieke wijze met reggae, soul en jazz en scoorde hits met ‘Raggamuffin’ en ‘Crazy Vibes.’ Haar nieuwe album, ‘Reason,’ kwam twee dagen geleden uit.

Local Heroes
Het programma is zeer divers, van reggaerock van The Rising Sun tot postrock door North to the Night, van singer-songwriters Joëlle Smidt en Edo de Vlieger & Eva Waterbolk tot funky pop van Animal Antics, van experimentele electronica-act FENN tot alternatieve rock van View for a Day en rauwe rock ’n’ roll in de vorm van Green Hornet. En dan hebben we nog het net door het vermaarde Burger Records ontdekte Santa Fé met hun garage- of ‘hippierock.’ De tiende podiumplek wordt gevuld door de winnaar van de POPgroningen Talent Award, die op 24 april in Vera plaatsvindt.

Vrijheidscollege met Petra Stienen
Over ruim een maand is het al zo ver! Niet alleen op het festival, maar ook in de aanloop naar 5 mei gebeurt er al van alles. Zo vindt morgen (2 april) het eerste Vrijheidscollege plaats. Petra Stienen geeft een gratis toegankelijke lezing in het Groninger Forum Hereplein over Vrijheid van Religie. Burgemeester Peter den Oudsten zal het college inleiden. Meer informatie over de Vrijheidscolleges vind je op http://www.vrijheidscolleges.nl/

In 2014 stonden bijna 50 buitenlandse en binnenlandse acts in het Stadspark, verspreid over 6 verschillende podia. Het programma van 2015 is grotendeels bekend. De komende weken zullen er nog meer namen naar buiten gebracht worden. Naast deze optredens zullen er allerlei activiteiten zijn rond het thema van dit jaar, ‘vrijheid geef je door,’ ook in de aanloop naar 5 mei. Houd voor het programma www.bevrijdingsfestivalgroningen.nl in de gaten!