Muzikantendag on Tour in Amersfoort en Breda

Met onder meer Torre Florim (De Staat) en Falco Benz

Komend najaar tourt de Muzikantendag weer door het land. Op zaterdag 24 oktober wordt de Muzikantendag georganiseerd in FLUOR, het nieuwe poppodium van Amersfoort. Zaterdag 7 november tourt de Muzikantendag naar de Mezz in Breda. Aanwezig zijn vertegenwoordigers van NPO 3FM/Serious Talent, Agents After All, Sony Music, Universal Music, 3voor12, OOR, Warner Music, nu.nl, Massive Music, Pinguin Radio, NPO Radio 2 en ADE Beats. Ook aanwezig: Torre Florim (De Staat), Falco Benz en Buffi Duberman (Rock Your English).

Panels en workshops
De Muzikantendag is dé plek waar je als muzikant meer te weten kunt komen over zowel de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap. Met masterclasses en workshops van vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie geeft de Muzikantendag je extra bagage mee in de ontwikkeling van de muzikale ambities. Torre Florim (De Staat) gaat dieper in op het ontstaan van liedjes, de inspiratie voor het schrijven in het algemeen en zijn leven als muzikant en producer. Interface presenteert een workshop met Falco Benz over digitaal en analoog produceren. In het panel ‘Hoe kom ik op de radio?’ vertellen muzieksamenstellers van de landelijke radiozenders hoe zij bepalen welke muziek wel of niet gedraaid wordt. Buffi Duberman geeft je nieuwe inspiratie voor het schrijven van Engelse teksten in haar workshop Rock Your English. Verder zijn er panels over geld verdienen en het pluggen van je muziek. Meer panels en namen worden binnenkort bekend gemaakt.

Advies op maat
Muzikanten die feedback willen op hun muziek kunnen in het Demospreekuur hun demo laten horen aan één van de vertegenwoordigers van onder meer NPO 3FM/Serious Talent, Agents After All, Sony Music, Universal Music, 3voor12, OOR, HP/De Tijd, nu.nl, Massive Music, Pinguin Radio, NPO Radio 2 en ADE Beats. Naast de Demospreekuren kunnen muzikanten ook terecht in het Promospreekuur bij specialisten van onder meer OOR, Herman Brood Academie, Piece of the Puzzle en Velser Herrie. Ook de auteursrechtenorganisaties Buma en Sena zijn aanwezig voor persoonlijk advies. En bij Artist on the Road kun je je rider laten checken.

Informatie
Zaterdag 24 oktober – FLUOR, Amersfoort
Zaterdag 7 november – Mezz, Breda
Tijd: 11.00 – 18.00

Kaartverkoop
Kaarten kosten €10,- en zijn te koop via www.ticketmaster.nl of via de bekende voorverkoopadressen. Lid van Buma of Sena? Dan kun je gratis naar binnen. Meld je aan via de site van de betreffende organisatie.

Over de Muzikantendag On Tour
De Muzikantendag on Tour wordt gepresenteerd door Buma en Sena. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl en 3FM/Serious Talent, met medewerking van Musicmaker, Interface, FLUOR, Mezz, BKKC.