POPgroningen en VRIJDAG organiseren provinciebrede Groninger popmeeting

Op maandagavond 16 november vindt de derde provinciebrede Groninger popmeeting plaats, een initiatief van POPgroningen in samenwerking met VRIJDAG.

De voorgaande edities van deze meetings zijn succesvol geweest, zo blijkt uit de positieve reacties van spelers uit het Groninger popveld die aanwezig waren. Genoeg reden om hier vervolg aan te geven zo blijkt. Door een evaluatie van de vorige popmeetings en door crowdsourcing onder eerder aanwezigen zijn de behoeftes van de popsector voor de komende editie in kaart gebracht.

Er is behoefte aan informatie over beschikbare subsidies en fondsen en aan een uitgebreidere gelegenheid tot netwerken. Ook is er de behoefte om het over talentontwikkeling te hebben. Hierin zal de derde Groninger popmeeting faciliteren: Camara van der Spoel (ervaren fondsenwerver en meer) geeft inzage in fondsen en beschikbare subsidies en Kunstraad Groningen komt over hun regelingen vertellen. Verder wordt er een panel georganiseerd over talentontwikkeling met o.a. Bastiaan Nijbroek (artiestenmanager Town Of Saints, Orange Skyline en Swinder), Marcel Duzink (Muzink music consultancy), Ruben Huizing (Page Festival, Faktum51), en Merlijn Poolman (Subsonic, Simplon). Uiteraard is er deze avond ook volop de gelegenheid om andere spelers uit de sector te treffen, nader kennis te maken of bij te praten, ideeën uit te wisselen en kennis te delen.

De Groninger popmeeting is besloten, d.w.z. op uitnodiging. Heb je geen uitnodiging ontvangen, maar wil je er graag bij zijn? Mail dan sjoerdv@popgroningen.nl , let op: voeg een korte motivatie toe waarom je er bij wilt zijn.

Groninger popmeeting
Maandag 16 november 2015
19.30 – 23.00 uur
Locatie: VRIJDAG Basement
Sint Jansstraat 7, Groningen

Voor meer informatie over VRIJDAG klik hier