Programma Muzikantendag On Tour Breda compleet

Zaterdag 7 november is de Muzikantendag on Tour in Mezz in Breda. Er zijn panels en workshops over zakelijke en artistieke onderwerpen. Muzikanten kunnen netwerken met professionals uit de muziekindustrie, hun demo bij hen pluggen of hen om advies vragen. Aanwezig zijn programmeurs, boekers, managers, A&R’s en journalisten, van bijvoorbeeld NPO 3FM/Serious Talent, Sony Music, Universal Music, Massive Music, Popronde, 3voor12, OOR, Warner Music, nu.nl, Pinguin Radio en NPO Radio 2.

Panels en workshops
Met masterclasses en workshops van vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie geeft de Muzikantendag extra bagage mee in de ontwikkeling van hun muzikale ambities. Torre Florim (De Staat) gaat in op het ontstaan van liedjes, de inspiratie voor het schrijven in het algemeen en zijn leven als muzikant en producer. Interface presenteert een workshop met Falco Benz over digitaal en analoog produceren. De radio speelt een grote rol in de doorbraak van artiesten. Daarom zijn er de panels ‘Hoe kom ik op de radio?’ en het ‘Pluggersforum’. Hier wordt verteld hoe muzikanten in de playlist van een zender kunnen komen en hoe een plugger daar bij kan helpen. Er zijn meerdere panels over financiën zoals ‘Alles over je gage!’, ‘Geld verdienen met je muziek’ en ‘Je band als bedrijf’. Buffi Duberman geeft inspiratie voor het schrijven van Engelse teksten in haar workshop Rock Your English.

Advies op maat
Ruim 50 professionals zitten klaar in het Demospreekuur om demo’s te luisteren. Aanwezig zijn vertegenwoordigers van onder meer DWDD, NPO 3FM/Serious Talent, Agents After All, Sony Music, Universal Music, 3voor12, OOR, HP/De Tijd, nu.nl, Massive Music, Pinguin Radio, NPO Radio 2, Sizzer, Dox Records, Warner Music, Popronde, FunX, Radio 1, Noah’s Ark en Greenhouse Talent. Verder kunnen muzikanten advies krijgen van marketing-experts, medewerkers van de rechtenorganisaties Buma/Stemra en Sena en is Artist on the Road aanwezig om technische riders te checken.

Informatie
Zaterdag 7 november – Mezz, Breda
Tijd: 11.00 – 18.00

Kaartverkoop
Kaarten kosten €10,- en zijn te koop via www.ticketmaster.nl of via de bekende voorverkoopadressen. Lid van Buma of Sena? Dan kun je gratis naar binnen. Meld je aan via de site van de betreffende organisatie.

Over de Muzikantendag On Tour
De Muzikantendag on Tour wordt gepresenteerd door Buma en Sena. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl en 3FM/Serious Talent, met medewerking van Musicmaker, Interface, FLUOR, Mezz, BKKC.