Veel Noord-Nederlandse acts op Eurosonic Noorderslag, waaronder Groningse acts op Grunnsonic

In januari stromen duizenden muziekliefhebbers uit heel Europa naar Groningen om de meest veelbelovende acts van het moment te zien optreden. Ook veel Noord-Nederlandse acts zijn onderdeel van Eurosonic Noorderslag. Zij worden afgevaardigd door vier provinciale popkoepels.

Grunnsonic (georganiseerd door POPgroningen in samenwerking met Eurosonic Noorderslag) is een gratis toegankelijk onderdeel van Eurosonic Noorderslag, dat van woensdag 13 t/m vrijdag 15 januari plaatsvindt. Het presenteert het beste van Groningse bodem. Op de line-up staan de volgende Groningse acts:
99Zero, …And The Gods Made Coffee, Aesty, Alfonso y señor León, Ambivalenz, Animal Antics, Anthony’s Putsch, Bananaz, Cazz Major, Chu Beats, City of Life, De Kat, Dither, Dramali, Drico, Duroc, Franky Age, Fre4knc, Hans Hannemann, Iris Rijnsewijn, Jeftuz, KIN, Kira, LGHTNNG, MakeBelieve, Marble Heart, Mononoid, Mr Memoir, MyDearestDear, New Red Fading, Revo, Roelie Vuitton, Rum&Skunk, Stuart Mavis, The Anti D’s, The Blind Roofers, The Boombox, The New Poor, The Tightropes, Tied Laces, View for a Day en Vikings in Tibet.

De podiumtent Jack Daniel’s Barn verhuist dit jaar naar het festivalcentrum op het Damsterplein. De line-up van dit gratis toegankelijke podium is door POPgroningen geprogrammeerd en bestaat uit de volgende Groningse acts:
Avery Plains, Inge van Calkar, LGHTNNG, North To The Night, Oes, Orange Skyline, Santa Fé, Stuart Mavis, The Black Cult, The Blind Roofers, Town Of Saints en Vikings in Tibet.

Vier provinciale popkoepels (POPgroningen, Friesland Pop, K&C Drenthe en Poppunt Overijssel) selecteerden voor Eurosonic de volgende acts uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel:
POPgroningen selecteerde Santa Fé, LGHTNNG en Vikings in Tibet. Friesland Pop komt met DOOXS, Abdomen en Bastard Sugar. K&C Drenthe stuurt Animal Antics, Wolftone en Ruud Fieten en als laatste komen Rosalie Meijer, NNENN en Karel J. Schepers vanuit Poppunt Overijssel.

POPgroningen
POPgroningen is de popkoepel van de provincie Groningen. De popkoepel werkt naar een beter popklimaat in de regio en het op de agenda krijgen van de regionale popcultuur door samen te werken met al bestaande organisaties en infrastructuur. POPgroningen is onderdeel van VRIJDAG. VRIJDAG is de nieuwe naam van het gefuseerde Kunstencentrum Groningen en de Stedelijke Muziekschool Groningen.

Over Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek en is voor veel acts een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. Overdag vindt een conferentie plaats voor Europese muziekprofessionals. ’s Avonds krijgt muziektalent de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals. Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die van 13 tot en met 15 januari 2016 in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Noorderslag is de graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt plaats op zaterdag 16 januari 2016 in De Oosterpoort in Groningen.

Eurosonic Noorderslag staat bekend als het evenement waar nu bekende acts zoals Ásgeir, Bastille, Jake Bugg, James Blake, Jungle, Milky Chance, Nico & Vinz werden ontdekt en vervolgens geboekt voor optredens op de grote podia en festivals van het daaropvolgende seizoen.

Kaarten Eurosonic en conferentie beschikbaar
Er zijn nog festivalkaarten beschikbaar voor Eurosonic, het Europese avondprogramma op woensdag, donderdag en vrijdag. Kaarten zijn uitsluitend via Ticketmaster te koop. Net als ieder jaar zijn er ook nog conferentieregistraties beschikbaar via www.eurosonic-noorderslag.nl. De festivalkaarten voor Noorderslag op zaterdag en de passepartouts, voor alle festivaldagen (13 t/m 16 januari 2016) zijn uitverkocht.