Grunnsonic 2016: sfeerverslag donderdag 14 januari

De eerste dag smaakte overduidelijk naar meer en dat kregen we. Een lange nacht hield de binnenstad niet tegen en kwam in de middag langzaam maar zeker weer op gang. Terwijl het buiten maar bleef regenen en de temperatuur nog steeds bleef zakken, begonnen men zich alweer te verzamelen in de (lekker verwarmde) Jack Daniel’s Barn.

Ook vandaag begon het rustig maar werden de eerste mensen al wakker geschud met een knallende set van MakeBelieve, wist Stuart Mavis een enthousiast publiek te verrassen met nieuw materiaal en was Inge van Calkar een mooie afsluiter voor de dit keer kortere middagprogramering.

Ook vanavond stelde de opkomst van het publiek alles behalve teleur. Zo stond de Buckshot al bij de eerste act, City Of Life, tot aan de trap vol met mensen en was het voor te laat komers een kwestie van wachten bij de trap. Bij de Buckshot was het publiek de hele avond een perfecte samensmelting tussen de volwassen stamgasten en jeugd die de acts op de voet volgen. Kira bewees dat haar pakkende popmuziek heel goed samen gaat met haar nieuwe bandformatie en MakeBelieve knalde gewoon voor een tweede keer die dag.

Een andere locatie die ook van start ging op de donderdag was de Walrus. Met eigenzinnige acts zoals De Kat, die een instrumentale set neerzette en Hans Hannemann die met band zijn americana geïnspireerde popsongs speelde. Ook hier vulde de zaal zich met gemengd publiek die trouw in de buurt bleven om de verschillende acts te kunnen meemaken. Zo werden ook The Blind Roofers enthousiast ontvangen als afsluiter.

Pakhuis begon iets later dan de andere locaties met twee acts en bewees maar weer eens een fijne plek voor live muziek te zijn. Het publiek was hier niet schuw en verzamelde zich dicht in de buurt van de bands. Zowel Duroc als View For A Day wist het publiek in te pakken met catchy en melodieuze rock muziek.

In de Warhol was het een feest vol experimentele en electronische geluiden. De toon werd al goed gezet door het tweekoppige 99Zero en wist KIN een propvolle eerste verdieping omver te blazen met hun stevige show. Ook op de tweede dag had de Warhol de eer om de laatste act op het programma een plekje te geven. Anthony’s Putsch kon niet wachten om het publiek al vast aan het dansen te krijgen voor de rest van de avond met hun vrolijke muziek. Het plezier straalde van de band af en vatte de tweede dag daar perfect mee samen.

Foto’s (van boven naar beneden): View for a Day © Hesterliena Wolthuis, Hans Hannemann © Florian von Besser, MakeBelieve © Florian von Besser.