Grunnsonic 2016: sfeerverslag vrijdag 15 januari

Dag drie liet het zien. Grunnsonic 2016 is ontzettend geslaagd. Zo moesten we vechten voor een plekje in de Buckshot en gingen we helemaal los op hip-hop in de &ZO. Het is maar goed dat we nog een middag hebben, want hier moeten we van afkicken.

Het is overduidelijk, als je in de middag alweer opgeladen bent en zin hebt in goede muziek, dan moet je gewoon naar de Jack Daniel’s Barn. Ook nu was het weer een ijzersterk programma. We begonnen met de heerlijke 80’s geïnspireerde popmuziek van LGHTNNG en na zo’n fijne start was het tijd voor Town Of Saints die met een overduidelijke achterban een volle zaal wist te halen. Ook voor Orange Skyline stond er een rij en wist de band, zelf ook op het podium dansende, het publiek een hele vette show te geven.

In de &ZO was er vanavond plek voor een heel ander genre, namelijk hip-hop, maar was de opkomst net zo sterk. Met een flinke lijst aan tallentvolle rappers en producers was er geen reden om niet dansen of mee te bouncen. Mr. Memoir haalde als eerste act gelijk de hele tent vol en wist alle mensen mee te krijgen in zijn energie. Met Mulu als presentator en plaatjes van Jasper Staal tussen de rappers door bleef het publiek plakken en wisten de andere rap acts, Drico, Revo, Rum & Skunk, Roelie Vuitton, Cazz Major en DJ/producers BANANAZ, Jeftuz en Chubeats de zaal gevuld met trouwe fans en niets vermoedende &ZO gasten aan het dansen te krijgen.

De Buckshot bewees maar weer eens een hele populaire Grunnsonic locatie te zijn. De zaal was zowel bij Animal Antics, The Boombox en Stuart Mavis niet alleen tot en met de trap bezet maar vulde het publiek beide verdiepingen tot de ingang toe. Flink wat mensen om te vermaken en dat deden de acts ontzettend goed.

Op deze mooie vrijdagavond begon het iets later in de Walrus en dat paste perfect bij het programma. Keiharde blues, rock n roll en funk. The Tightropes waren een zelfverzekerde en knallende eerste act. Zo goed op elkaar in gespeeld dat het publiek moest blijven kijken en luisteren. And The Gods Made Coffee waren het perfecte vervolg om de zaal gewoon nog een keer op zijn kop te zetten.

Ook in de Warhol wisten ze, bijna traditiegetrouw, een gevulde eerste verdieping te hebben vanaf de eerste act. Het publiek bleef overduidelijk graag in de buurt om niet alleen te kunnen luisteren maar ook een glimps te vangen van de acts. Franky Age luidde de avond in met zijn pakkende nummers. De inmiddels stampvolle Warhol liet zich meevoeren in de muziek van Vikings of Tibet en daarna mocht LGHTNNG de dag niet alleen beginnen maar ook eindigen met gewoon weer een fijne show.

Foto’s (van boven naar beneden): Drico © Joey Feikens, The Tightropes © Mischa Veenema en Animal Antics © Mischa Veenema