Bekendmaking selectie POPgroningen Talent Award 2016

De zoektocht naar muzikaal talent uit provincie Groningen is weer van start gegaan. De voorrondes van de POPgroningen Talent Award zullen in februari plaatsvinden, waarbij de acts de kans krijgen zich te presenteren voor een professionele jury. Tijdens de voorrondes zal blijken welke acts een podiumplaats veroveren in de halve finales in Simplon. In de halve finales zal gestreden worden om de felbegeerde finaleplaatsen in Vera.

Winnen betekent onder andere optredens op Eurosonic,  Bevrijdingsfestival Groningen en de Melkweg te Amsterdam.  Tevens krijgt de winnaar een coachingstraject aangeboden onder leiding van een professional uit de popmuziek en kan deelnemen aan het lesaanbod van de Academie voor Popcultuur.

De geselecteerde bands zijn: 99Zero, Black Fuse, Black Mellon, Braindrive, Crispy Joe, Dk., Ðe Lay, Don’t Feed the Panda, Drico, Franky Age, Gosia, Hackberry, Hollow Men, Kerwin, Kill Your Darlings, KIRA, Laila, Lars Koehoorn Laws of Motion, McScallywag, Mental Shark Bite, Öhmloud, Pure Harvest, Revo, Savannah, SheepSkin Wolves, Skodiacs, Sleazy Affair, SOPAR, Stick Figures, Ten years today, The Big Top, The Dino’s, The Gunshow, The Mandrills, The Movement, Tom Kootstra, Wildfire, Vera’s Charm en Vinco.