Sfeerverslag POPgroningen Talent Award voorronde #6 Zuidhorn

De zesde voorronde van de POPgroningen Talent Awards vond plaats in Buurtcentrum Avalon in Zuidhorn. De jury bestond uit Fenneke Schouten, o.a. producer en zangeres van FENN, Doortje Hiddema, zangeres van LGHTNNG en Marinke Kerkhoff, boeker bij Sharksomeness Bookings. Tjalling Overdijk mocht de presentatie van de avond op zich nemen.

Rustige zaal of niet, Kill Your Darlings begon aan haar set. De zangeres viel meteen op met blote voeten en als enige vrouwelijke verschijning in de band. Het was nog niet altijd even duidelijk wie de frontman of vrouw moest zijn maar goeie muzikanten waren het zeker. Na de eerste zenuwen speelden ze de set lekker weg.

Gosia liet het hele podium vol staan met kleurrijke muzikanten. Van blazers tot gitaristen, ze had ze allemaal om zich heen. Het leek nog een jonge band te zijn maar Gosia bleek een goede frontvrouw die de show duidelijk wist te dirigeren. Een mooie combinatie tussen jazz en pop. Was het soms een beetje chaotisch en vol, leek het wel een band te zijn met potentie die vooral nog veel samen moet gaan spelen.

Öhmloud was een mooi contrast in vergelijking met voorgaande act met een crossover tussen rock en metal. De band barste van de energie en speelde elke minuut van de set vol overgave. De zanger wist nog niet helemaal te kiezen tussen muts op of af, wat natuurlijk ook lastig was als je zo lekker los gaat. De band miste hier en daar nog wat eigenheid maar leek erg sympathiek te zijn en had een duidelijke gunfactor.

Nog een band met veel energie was The Lay. De band vol jonge jongens hadden duidelijk nagedacht over de uiterlijke presentatie maar liet het daar niet bij en trakteerde het publiek ook op danspasjes. Waar de muziek soms wat miste in originaliteit, wisten ze dat toch origineel en eigen te verpakking in hun enthousiaste energie en was het een feest om naar te kijken. Niet te vergeten dat het super goede muzikanten waren en dit nog veel belooft.

De eer om af te sluiten was aan Kira. Haar set stond als een huis en het was duidelijk te zien dat ze dit veel vaker doen. De babbel was bijna tv presentatie waardig maar de aandacht lag overduidelijk bij de muziek. De toegankelijke en hitgevoelige popnummers werden ijzersterk uitgevoerd. Kira mag misschien nog iets meer een eigen gezicht aan haar muziek geven, maar zingen en schrijven kan ze zeker.

Na het juryberaad, was het aan Doortje om elke act nog even van wat korte feedback te voorzien en daarna was het tijd om te vertellen wie door mocht naar de volgende ronde. De jury koos Kira als de act van de avond die we terug gaan zien in de halve finale en ook hier zagen we de spontante energie van Kira en haar band en praatte ze zo een bedankwoordje aan elkaar. Na deze avond is het alweer tijd voor de laatste twee voorrondes in Winschoten en Uithuizen!