Finale POPgroningen Talent Award 2016

De POPgroningen Talent Award is dé opstap voor Groningse muzikaal talent om zich te profileren en kennis te maken met optreden in professionele omgevingen. De talentenjacht sluit aan bij de initiatieven van de provinciale pop-instellingen in de rest van het land en is voor POPgroningen een belangrijk scoutingsinstrument.

Na acht voorrondes in de provincie vonden 10 en 17 maart, twee halve finales plaats in samenwerking met Simplon UP, in Simplon. Een professionele jury selecteerde elke halve finale twee acts die door mochten naar de uiteindelijke finale in Vera die 22 april plaats vind.

De winnende act wint deelname aan de SENA performers POPnl Awards in de Melkweg in 2017, een optreden op Eurosonic 2017, Flinke Pink, Pagefestival, Nacht van Kunst & Wetenschap, Hongerige Wolf, FestiValderAam ReitdiepPOP, Keetpop en een optreden op het Local Heroes podium op het Bevrijdingsfestival Groningen op 5 mei dit jaar. Ook wint men een jaar lange coachingtraject door een professional uit het popwerkveld, een waardecheque bij Westerhaven Muziek en deelname aan het lesaanbod van de Academie voor Popcultuur (Hanzehogeschool) en Kunst & Multimedia (Noorderpoort).

De vier acts die natuurlijk voor de titel en het prijzenpakket gaan spelen zijn; Franky Age, Hollow Men, Kira en The Movement.

Check het Facebook event voor meer info: https://goo.gl/xfbEJy