Halve finales POPgroningen Talent Award 2016

De POPgroningen Talent Award is dé opstap voor Gronings muzikaal talent om zich te profileren en kennis te maken met optreden in professionele omgevingen. De talentenjacht sluit aan bij de initiatieven van provinciale pop-instellingen in de rest van het land en is voor POPgroningen een belangrijk scoutingsinstrument.

In februari vonden acht voorrondes plaats, verspreidt over de provincie. Elke voorronde werd door een professionele jury één act geselecteerd, die door mocht naar een van de halve finales. Deze twee halve finales vinden 10 en 17 maart plaats in Simplon en zijn in samenwerking met Simplon UP. Tijdens deze halve finales zal er door een jury elke avond twee acts geselecteerd worden die mogen deelnemen aan de uiteindelijke finale in Vera, op 22 april.

De winnende act wint deelname aan de SENA performers POPnl Awards in de Melkweg in 2017, een optreden op Eurosonic 2017, Flinke Pink, Pagefestival, Nacht van Kunst & Wetenschap, Hongerige Wolf en een optreden op het Local Heroes podium op het Bevrijdingsfestival Groningen op 5 mei dit jaar. Ook wint men een jaar lang coachingtraject door een professional uit het popwerkveld, een waardecheque bij Westerhaven Muziek en deelname aan het lesaanbod van de Academie voor Popcultuur (Hanzehogeschool) en Kunst & Multimedia (Noorderpoort).

De acts die geselecteerd zijn voor de halve finales zijn: Franky Age, Hollow Men, Kira, Lars Koehoorn, Ten Years Today, The Mandrills, The Movement en Vera’s Charm.

Line-up:

Halve finale #1
Franky Age
Lars Koehoorn
Hollow Men
Vera’s Charm

Halve Finale #2
Kira
The Mandrills
The Movement
Ten Years Today

De aanvang is 20.30u en voor iedereen gratis toegankelijk. Check de Facebook events voor meer informatie; halve finale #1 en halve finale #2.