Sfeerverslag POPgroningen Talent Award halve finale #1

Na acht voorrondes in de provincie was het nu tijd voor de eerste halve finale. In samenwerking met Simplon UP vond de eerste halve finale plaats op 10 maart in Simplon. Vier acts die elk een set van 30 minuten hebben voorbereid en opnieuw een jury die dit keer zelfs twee acts selecteerd voor de uiteindelijke finale die 22 april plaatsvindt in Vera.

De jury bestond uit Peter Dijkstra, programmeur bij o.a. poppodium Asteriks en verscheidene festivals, Christiaan Moorman, van de POPronde en Rutger Smit, o.a. manager van Vikings In Tibet. Dit keer was de presentatie voor Sjoerd Vriesema. Deze avond geen stilte want DJ Ray Koocks zorgde voor fijne deuntjes tussen de acts door.

Bij het eerste nummer van singer-songwriter Lars Koehoorn was het nog rustig maar bij nummer twee stond de bovenzaal van Simplon al lekker vol en vroeg Lars enthousiast om het meezingen van het publiek. Misschien een beetje vroeg maar het publiek deed het wel om vervolgens gewoon te mogen luisteren naar zijn andere nummers. Net zoals bij de voorronde, bleek hij een dijk van een stem te hebben die nog meer uitgedaagd mag worden.

Vera’s Charm was de volgende act, na de eerste zenuwen knalde het enthousiasme er van af. Overtuigd speelde ze hun nummers. Met de stem hier en daar wat te geforceerd bewezen ze toch dat grunge weer terugkomt in Groningen. Met een ‘freeze’ in het laatste nummer vielen ze zeker op en zette ze over het algemeen een stevige set neer.

Hollow Men had zijn show goed uitgedacht en zocht de interactie met het publiek graag op. Zo speelden ze midden in de set een driestemmig akoestisch nummer tussen het publiek en viel de band op professionele wijze weer in. De band die nog een redelijk jong bestaan heeft bewees heel wat podium ervaring op te hebben gedaan.

Franky Age was de laatste act. Een flamboyante frontman die goede muzikanten om zich heen heeft verzameld. Een set vol catchy nummers die de rest van de avond nog bleven hangen. De band mag hier en daar nog wat strakker samenspelen maar het plaatje klopt.

Aan het einde van de avond was het tijd voor de jury om te overleggen en kwamen ze tot een besluit. Na het voorlezen van de korte feedback, die de jury de acts alvast konden meegeven, werd de uitslag in koor duidelijk gemaakt. Hollow Men en Franky Age zijn de acts die zich bewezen hebben en door mogen naar de finale in Vera. 17 maart komen we er achter wie de line-up voor de finale compleet zullen maken met de tweede en laatste halve finale in Simplon.