Sfeerverslag POPgroningen Talent Award halve finale #2

Een tweede halve finale om de line-up voor de finale compleet te maken vond afgelopen donderdag 17 maart plaats in Simplon, uiteraard weer in samenwerking met Simplon UP. Na een veel belovende eerste halve finale vulde de zaal zich nogmaals maar dit keer nog meer nieuwsgierig publiek en trouwe aanhang van de deelnemende acts.
De jury bestond ditmaal uit Marinke Kerkhoff, van Sharksomeness Bookings, Stefan van der Wielen, zanger en frontman van Orange Skyline en Marcel Duzink van management en bookingskantoor Muzink. Berend Versteeg verzorgde de presentatie van de avond.

De avond begon meteen gezellig want het publiek wist er op tijd bij te zijn. Leuk voor de eerste act om mee te beginnen, The Mandrills, dit keer als complete band mocht de tweede halve finale aftrappen. De set begon rustig met de frontman die zichzelf met gitaar begeleidde en was het aan de overige bandleden om rustig op hun beurt te wachten. Toen de zenuwen uit de vingers waren gespeeld en de band als geheel aan de slag mocht, werd voor het publiek een meeslepende en melodieuze set gespeeld.

De tweede act begon daarintegen gelijk met volle energie aan zijn set. The Movement wist enthousiast en stevig muziek te maken waarmee het publiek makkelijk een half uur vermaakt bleef. De bandleden gingen helemaal op in muziek en de frontman bewees nog maar weer eens een dijk van een stem te hebben.

Ten Years Today is de act die volgde en ook zij knallen vol vuur op het podium. De tempowisselingen en sterke dynamiek laat het publiek meeslepen in de set. De fans staan voorraan en bewegen flink mee op de muziek.

De laatste act van deze halve finale was Kira. Ervaren en vrolijk stond ze op het podium en speelde ze met een steengoeie band die haar strak wist te begeleiden. Met een vlotte babbel praatte ze de verschillende nummers en invloeden die terug te horen waren, aan elkaar.

Hierna was het tijd voor de jury om de laatste act te bespreken en om een knoop door te hakken en twee acts te kiezen die de line-up van de finale compleet maken. Deze keer was het moeilijk en na tien minuten vertraging kwam de jury dan toch het podium op om het publiek maar natuurlijk vooral de acts te verlossen met de uitslag. De overige acts werd nog even extra duidelijk gemaakt niet op te geven en goed te kijken naar het juryrapport die na de avond word opgestuurd. Na een feedback-ronde, inclusief humoristische opmerkingen van Stefan van der Wielen, was het dan toch tijd om de twee acts bekend te maken. Kira en The Movement zijn door naar de finale in Vera die 22 april plaats vind. Hiermee is de line-up voor de finale compleet en daar zullen alle acts nog één keer moeten laten zien wat ze in huis hebben en zullen ze strijden om die felbegeerde titel van winaar POPgroningen Talent Award 2016 te behalen.