Sfeerverslag POPgroningen Talent Award voorronde #7 Winschoten

Het was alweer tijd voor een laatste weekend van de POPgroningen Talent Award voorrondes in de provincie. De zevende voorronde vond plaats in Boelie’s Pub in Winschoten. De jury bestond ditmaal uit Doortje Hiddema, zangeres bij LGHTNNG, Rutger Smit, programmeur bij Jonge Harten en manager van Vikings In Tibet en Marijn Nagel, productie van Welcome To The Village en Nacht van Kunst & Wetenschap. De presentatie was in handen van Rosa-Lin Meijer, bekend als presentatrice van HanzeMag.

De avond begon redelijk rustig in Boelie’s Pub. Het publiek verzamelde zich voorzichtig rond de statafels voor het podium en de eerste act, Black Fuse mocht beginnen aan zijn set. Wat gelijk opviel was de kleding van de zanger die er netjes en verzorgd bij liep in vrolijke pastel kleuren. De muziek daarintegen was een stuk harder. De muzikanten leken hun instrumenten goed te beheersen maar spelen nog iets te vaak hetzelfde.

Tweede act, Stick Figures, stond als een echte band op het podium. Zoals van te voren aangekondigd was de muziek inderdaad niet in een hokje te plaatsen maar was het soms ook een beetje onduidelijk wat ze precies op muzikaal vlak neer wilden zetten. De bassist speelde lekkere stukjes, er was veel meerstemmigheid en het leek een band met veel potentie te zijn die alleen een rode draad moet vinden in zijn muziek.

De volgende act was Braindrive. Een band waar je niet om heen kon. Met een bijna iets te sterke frontvrouw, die wel heel goed het publiek wist te pakken, zette een stevige set neer. Wat opviel was de keyboard die met een DIY gitaarband om werd gehangen voor de extra samples bij een nummer.

Ten Years Today bestond uit drie jonge jongens met veel energie. Helemaal bij de trend qua kleding maar ook qua muziek. Daarmee misschien niet heel origineel maar het stond als een huis. De nieuwere nummers wezen erop dat de band de goeie kant op gaat. De frontman mag de rest van de band nog meer meenemen in zijn manier van uitgesproken op het podium staan maar de band kwam geloofwaardig en fanatiek over.

Laila zorgde voor een verfrissend geluid in de line-up van deze voorronde. Met haar prachtige stem en gevoelige nummers vormde ze een mooi contrast met stevige muziek die verder werd gespeeld. Ze stond nog wat verstopt achter haar toetsen en mede-bandleden en mag ze nog meer ontpoppen tot echte frontvrouw. Bij het laatste nummer leek ze al meer los te komen en wist ze overtuigend haar nummer voor het publiek te spelen.

Na een laatste juryoverleg was het tijd om alweer de een na laatste act te kiezen die door mag gaan naar halve finales in Simplon. Marijn Nagel nam het feedbackrondje op zich en nam de tips en tops kort met de deelnemende acts door en herinnerde ze aan het feit dat ze ook een juryrapport kregen maar dat het nu toch echt tijd was om de gekozen act bekend te maken. Het zijn de jongens van Ten Years Today die we in Simplon mogen zien spelen!