Laat je ontdekken op de Muzikantendag in Amsterdam!

De Muzikantendag kent dit jaar een nieuwe opzet. In plaats van vier kleinere edities verspreid over Nederland strijkt de Muzikantendag in 2016 neer op één locatie: de Q-Factory in Amsterdam. Op zaterdag 21 mei wordt deze eerste Muzikantendag XL georganiseerd. Muzikanten worden ontdekt door muziekprofessionals van o.a. Radio 3FM/Serious Talent, FunX, [PIAS], Agents After All, Universal Music, 3VOOR12, Noah’s Ark, OOR, Popronde, Warner Music, Nu.nl, Pinguin Radio, Radio 2 en V2 Records.

De Muzikantendag is dé ontmoetingsplek voor ambitieuze muzikanten en de muziekindustrie. Muzikanten kunnen direct hun demo pitchen bij professionals uit de muziekindustrie, in de hoop ontdekt te worden en door te breken. Tijdens het Demospreekuur krijgen ze feedback op hun opnamen van vertegenwoordigers van onder meer Radio 3FM/Serious Talent, FunX, [PIAS], Agents After All, Universal Music, 3VOOR12, Noah’s Ark, OOR, Popronde, Warner Music, Nu.nl, Pinguin Radio, Radio 2 en V2 Records. Vanwege het grote succes bij eerdere Muzikantendagen is het Demospreekuur dit jaar flink uitgebreid tot 70 muziekprofessionals, zodat er nog meer mogelijkheden zijn om feedback te krijgen en ontdekt te worden.

Ook is er inhoudelijk veel bijgekomen op de Muzikantendag. Tijdens de verschillende panels en workshops kunnen muzikanten meer te weten komen over zowel de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap. Met masterclasses, clinics en workshops van vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie geeft de Muzikantendag bezoekers extra bagage mee in de ontwikkeling van hun muzikale ambities. Op het zakelijke vlak zijn er panels over geld verdienen met je auteursrecht, airplay krijgen op de radio, hoe je optredens scoort en de mogelijkheden voor jouw muziek in het buitenland.

Nieuw dit jaar zijn de flitscolleges, waar á la TedX in korte tijd hot issues en belangrijke onderwerpen uit de muziek worden toegelicht door experts uit de muziekindustrie. Vanuit het publiek kunnen er direct vragen worden gesteld.

Wil je nou nog eens rustig nalezen na een dag vol informatie of juist goed voorbereiden, dan kun je terecht op de nieuwe Muzikantendag Academy. Op de website staan de belangrijkste onderwerpen in de muziek uitgelegd door experts, met video’s, voorbeelden en tips. Dit blijft continue up to date dus je mist niks.

Dit alles vindt plaats op zaterdag 21 mei in de Q-Factory in Amsterdam (Atlantisplein 1, 1093 NE Amsterdam) en begint om 11 uur tot een 18.00 uur.

Kaarten kosten €15,- en zijn te koop via ticketmaster en de bekende voorverkoopadressen. Lid van Buma? Dan mag je gratis op de gastenlijst!