POPgroningen en Bevrijdingsfestival Groningen presenteren het Local Heroes programma

In samenwerking met Bevrijdingsfestival Groningen presenteert POPgroningen nieuw talent op het Local Heroes podium. Elk jaar krijgen acts uit provincie Groningen de kans om zich op dit podium te presenteren. De winnaar van de POPgroningen Talent Award wint als onderdeel van het bijbehorende prijzenpakket ook een plek op dit podium.

Het programma is dit jaar zeer divers, van het folky singer-songwriter duo MyDearestDear tot Afrikaanse wereldmuziek van DraMali,van stevige pop/rock door Duroc tot instrumentale psychedelic bluesrock van De Kat, van noisefolk van Willie Darktrousers & De Splinters tot de  indierock van Marble Heart. Hiphop act Roelie Vuitton staat tegenwoordig met een complete band op het podium, net als de americana outlaw crooner Hans Hannemann, die zich door The Lone Riders laat begeleiden. KIN heeft zich met hun post-rock  tijdens Eurosonic al flink bewezen en komt het nog even dunnetjes overdoen. De tiende podiumplek wordt gevuld door de winnaar van de POPgroningen Talent Award, die op 22 april in VERA plaatsvindt.

Bevrijdingsfestival Groningen maakte al een groot deel van het programma van 2016 bekend. De laatste namen van het muziekprogramma zullen snel naar buiten gebracht worden. Naast deze optredens zullen er allerlei activiteiten zijn rond het thema van dit jaar, ‘geef vrijheid door.’ Houd voor het programma www.bevrijdingsfestivalgroningen.nl in de gaten!