Programma Muzikantendag krijgt vorm

Met de komst van Re:Freshed Orchestra is de eerste clinic bekend voor de Muzikantendag op 21 mei in Q-Factory Amsterdam. Ook de eerste bevestigingen voor de panels zijn bekend: o.a. Tjeerd Bomhof, die hits schreef met en voor Anouk, Sandra van Nieuwland en Dazzled Sticks, geeft inzage in zijn werkwijze in het panel Componisten aan het Woord. Producer/componist Perquisite, bekend van zijn samenwerkingen met Pete Philly en Kris Berry en winnaar van een Gouden Kalf voor zijn filmmuziek, vertelt in het panel Toplines, Co-writes & Syncs hoe je voor en met anderen liedjes kan schrijven. Meer sprekers, panels en clinics worden spoedig bekend gemaakt.

Demospreekuur groter dan ooit
De Muzikantendag is dé ontmoetingsplek voor ambitieuze muzikanten en de muziekindustrie. Muzikanten kunnen direct hun demo pitchen bij professionals uit de muziekindustrie, in de hoop ontdekt te worden en door te breken. Dat kan bijvoorbeeld tijdens het Demospreekuur. Meer dan 80 vertegenwoordigers uit de muziekindustrie zitten klaar om muziek te beluisteren van muzikanten in meer dan 1000 demoluisterbeurten, een record in de historie van de Muzikantendag. Boekers, managers, platenmaatschappijen, journalisten, boekers, managers, publishers, pluggers, radiomakers en programmeurs van o.a. Radio 3FM/Serious Talent, Spotify, FunX, [PIAS], Agents After All, Universal Music, 3VOOR12, Noah’s Ark, OOR, Popronde, Nu.nl, Pinguin Radio, Radio 2 en V2 Records zitten klaar om the next big thing te ontdekken en feedback te geven aan muzikanten, zodat die hun muziek naar een hoger plan kunnen trekken.

De eerste panels zijn bekend
De muziekwereld staat geen moment stil, en daar springt de Muzikantendag op in met verschillende panels. De eerste onderwerpen die bekend zijn, springen in op de huidige (technologische) ontwikkelingen in de muziekindustrie en de gevolgen daarvan voor talentvolle muzikanten. In het panel Online Distributie geven professionals van o.a. TopNotch, Gaétan Consultancy en Deezer inzicht in de wijze waarop je scoort met je muziek op internet. Aan de meeste hits werken verschillende songschrijvers, vocalisten en publishers samen. Hoe dat gaat en wat het kan opleveren wordt duidelijk in het panel Syncs, Cowrites en Toplines waarin o.a. Perquisite (Pete Philly & Perquisite, Kris Berry en winnaar van een Gouden Kalf voor zijn filmmuziek) uitleg geeft. Hoe je een goed liedjes schrijft dat mensen vaker dan eens willen horen, vertelt Tjeerd Bomhof (schreef hits voor o.a. Anouk, Sandra van Nieuwland, Dazzled Sticks) in het panel Componisten aan het Woord. Meer panels worden spoedig bekend gemaakt.

Clinics en masterclasses
Behalve voor het zakelijke aspect van het muzikantschap is er ook ruimschoots aandacht voor de muzikaalinhoudelijke kant. Zo zijn er verschillende clinics en workshops te volgen. Samen met Interface presenteert de Muzikantendag de eerste clinic: Re:Freshed Orchestra. Producer/toetsenist/musical director Furlan Felter en drummer Rick van Wort laten zien en horen hoe ze de live-energie van de band op de plaat hebben gekregen en hoe ze vervolgens de complexe studioproductie weer vertalen naar de live-shows. Meer clinics en masterclasses volgen nog.

Academy
Wie na een inspirerende dag op zijn gemak alle informatie wilt nalezen of zich goed wil voorbereiden, kan terecht op de nieuwe Muzikantendag Academy. Op de website www.muzikantendag.nl/academy staan de belangrijkste onderwerpen in de muziek uitgelegd door experts, met video’s, voorbeelden en tips. Dit naslagwerk wordt continue bijgehouden.

Informatie
Zaterdag 21 mei
11.00 – 18.00 uur
Q-Factory, Amsterdam
Atlantisplein 1, 1093 NE Amsterdam
Kaarten: 15,- te koop via www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen. Lid van Buma? Dan mag je gratis op de gastenlijst! Meld je aan via bumastemra.nl.