Vikings In Tibet: hoe is het nu?

Met de finale van de POPgroningen Talent Award voor de deur zijn we de winnaar van vorig jaar natuurlijk nog niet vergeten. Vikings In Tibet laat in het volgende stuk weten hoe het met ze gaat, wat ze allemaal aan het uitspoken zijn en waar je binnenkort deze vooruitgang mag aanschouwen!

“Vikings in Tibet? Was dat niet die ene band die vorig jaar die ene prijs won?” Klopt. In september 2015 hebben wij de eerste helft van ons debuutalbum opgenomen. Dit deden we in samenwerking met Matthijs Herder en Geert van der Velde (The Black Atlantic). Daarna kozen wij ervoor om ons een tijd lang zoveel mogelijk terug te trekken. In plaats van ons te richten op live optredens, konden we op deze manier volledig focussen op het schrijven van de resterende nummers voor het album. Mede dankzij POPgroningen hebben we in deze periode ook alvast een videoclip voor onze volgende single kunnen schieten. Hiervoor werkten we samen met Andres Fouché, bekend van onder andere Dope D.O.D. en Noisia.

Tussendoor vonden we ook de tijd om onze eigen oefenruimte/studio uit te breiden, waardoor we het steeds meer naar ons zin hebben in onze thuishaven in de catacomben van de Biotoop in Haren. FunnyBones Studios is inmiddels een echte creatieve broedplaats, bestaande uit 4 studio’s die allemaal via gangen met elkaar verbonden zijn. Hier wordt muziek gemaakt door verschillende bands en producers; er wordt geschreven, gerepeteerd en opgenomen; er worden festivals georganiseerd en workshops gegeven.

Gelukkig hebben we onszelf niet helemaal verloren in de kelders van de Biotoop. In januari mochten we ons gezicht weer eens laten zien tijdens Eurosonic/Noorderslag. We hadden een geweldige week voor de boeg; zes shows in vier dagen is een fijn vooruitzicht! Voor ons was het een mooie gelegenheid om nieuwe nummers uit te proberen, mensen te ontmoeten, een single naar buiten te brengen en om aan onze liveshow te schaven. Dat is allemaal gelukt, ook getuige deze aftermovie! We hebben er veel energie aan overgehouden en daarbij de overtuiging om gewoon lekker door te gaan met waar we mee bezig zijn.

Terwijl dit geschreven wordt, leggen we de laatste hand aan nummers die we eind mei op zullen gaan nemen. Om deze nummers in het systeem te krijgen, zullen we ze ook zeker voorbij laten komen tijdens onze aankomende optredens. De eerste daarvan is al komende vrijdag in Vera, tijdens de nieuwe finale van de POPgroningen Talent Award (die ene prijs, ja). Voor ons vormde dit vorig jaar het decor van een onvergetelijke avond en we wensen de vier finalisten een vergelijkbare ervaring toe.

Ook op 13 mei is er een mogelijkheid om erachter te komen wat wij de afgelopen maanden allemaal hebben uitgespookt. We spelen dan in Poppodium Asteriks te Leeuwarden tijdens de album release van Black Oak (The Black Atlantic + I Am Oak). Verder komt ook onze Melkweg show tijdens de Sena Performers POPnl Award steeds dichterbij (eind augustus). Er zal dan vanuit Groningen een bus naar Amsterdam rijden, dus iedereen kan gezellig met ons mee!

Voor alle info rondom optredens en in aanloop naar ons album kun je terecht op onze website

 

Foto’s van boven naar beneden (incl. banner)
(c) Bolderwijk
(c) Maarten Schuchard
(C) Jan Lenting