Drentsch Peil XL 2016 maakt selectie bekend.

Drentsch Peil XL heeft afgelopen week de volledige selectie voor de editie van 2016 bekendgemaakt. Uit een flink aantal inschrijvingen zijn aantal talentvolle bands en artiesten gekozen die vanaf 22 september zullen meereizen door Drenthe. Er werd een mooi getal van 23 acts, inclusief Groninger acts, bekend gemaakt voor Drentsch Peil XL 2016:

12AM, Aphranova, Blackbriar, Cape Canaveral, Haas, Halcyon Ways, Jooz, Loop Alley, Moonradio, Nicole Wairata, Ricky Rehab, Roemer Karst, ROO, Rosella Stone, Saint Martinez, Sterrenwacht, Sunburn, The Basement, Timo de Jong, Tot & Met,Toycar Taxi, Waiting for Gasoline enWe Fall Slowly

De acts die mee mogen touren met Drentsch Peil werden geselecteerd door Jasper Martens, coördinator Popronde Tilburg en gitarist, Edwin Balduk, coördinator Popronde Arnhem, planontwikkelaar bij Popschool Ede en Rico Neeter, coördinator Popronde Nijmegen en eindbaas bij Daniel Cane.

Drentsch Peil wordt georganiseerd door Stichting The Bake Shop, in samenwerking met K&C en Stichting Popweb en wordt ondersteund door de Provincie Drenthe, Gem.Emmen,Gem.Assen, Gem.Hoogeveen, Gem.Meppel en Prins Bernard Cultuurfonds. De organisatie streeft er naar om het Drentse popklimaat in kaart te brengen, jonge, talentvolle acts een steuntje in de rug te geven op weg naar een glansrijke carrière, en uiteindelijk samen met deze acts de Drentse muziekscene naar een hoger niveau te tillen. Dus kom in september kijken , en zie misschien wel de volgende Daniel Lohues, Ellen ten Damme, Skik of Cuby and the Blizzards!
Zorg dat je kan zeggen: ik was er bij!