Festival The Spy and the Butcher festival 2016

In Zalencentrum Melody in Emmen wordt zaterdag 28 mei het festival The Spy and the Butcher gehouden. De nadruk wordt hierbij zowel op beginnende als aanstormende bands en singer-songwriters uit de noordelijke provincies gelegd.

Tijdens het The Spy and the Butcher festival treden er vijftien acts op, voornamelijk afkomstig uit Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel, maar ook uit Amsterdam en Rotterdam. Het zijn (bijna) allemaal jonge artiesten die in Emmen een podium wordt geboden om te spelen en te netwerken, want daar is waar het festival The Spy and the Butcher voor staat.

De presentatie is in handen van Daniel Cane. De bands die op 28 mei op het affiche staan zijn: Radio Eliza, The Silverfaces, Kissing Jane, The Lumes, Orange Fox, Supermoon, The Movement, Blackbriar, Rosella Stone, Mary Confurius, Timo de Jong, Sascha Elisha, The New Poor, I Took Your Name en Hark. De Dj die op 28 mei komt draaien is rock Dj  Ray Koocks .

Tickets zijn voor €10.00 in de voorverkoop te verkrijgen bij Melody Emmen en via de Ticketlink op de website van The Spy and the Butcher en op de dag zelf aan de kassa voor €15.00.

De organisatie is in handen van stichting The Bake Shop uit Emmen, die 8 maandelijkse showcases met 2 bands en 1 singer-songwriter organiseert en voor een aantal regionale evenementen de muzikale invulling verzorgt. Daarnaast werken wij samen met mediapartner IndieXL.

In de regio rond Emmen zijn maar weinig mogelijkheden voor jonge artiesten om op te treden en podiumervaring op te doen. The Spy and the Butcher geeft bands die kans en biedt muziekliefhebbers in de regio de mogelijkheid om kennis te maken met nieuwe muziek en artiesten. De nadruk ligt 28 mei dus op beginnende en aanstormende bands en singer-songwriters, waarbij het grootste gedeelte van de set bestaat uit eigen nummers.

Foto: Radio Eliza, © Jan Lenting