Deelnemers Sena Performers POPnl Award 2016 bekend

De veertien afgevaardigde deelnemers van de Sena Performers POPnl Award 2016 zijn bekend. Radio Eliza, AAPNOOTMIES, Abdomen, Wolftone, The Circle Remains, DOOXS, Here Be Dragons, Roots Creation, February Moon, Mantra, Hard & Heady, Duke John, Daimy Lotus en Vikings in Tibet staan op zaterdag 27 augustus in de Melkweg. Een vakjury bepaalt uiteindelijk wie de Sena Performers POPnl Award 2016 wint. De winnaar gaat naar huis met een prijzenpakket dat onder andere bestaat uit een bijdrage van € 5000,- uit het Sena Muziekproductiefonds, promotiefoto`s en de Muzikantengids. Ook dit jaar is er weer de Sena Performers Publieksprijs. De favoriete band van het publiek wint een geldbedrag ter waarde van € 3000,- uit het Sena Muziekproductiefonds.

De competitie
De Sena Performers POPnl Award is uitgegroeid tot een van de grootste bandcompetities van Nederland. Het is echter ook een showcasefestival waar bezoekers op één avond veertien nieuwe, opkomende bands kunnen zien in twee zalen van de Melkweg. De Award is onderdeel van de Uitmarkt in Amsterdam die plaatsvindt op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus op het Museumplein, het Leidseplein en het Vondelpark in Amsterdam.

Tijdens de Sena Performers POPnl Award presenteren de provinciale popkoepels en die van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam de beste, opkomende bands uit hun regio aan publiek, pers en muziekindustrie. Eerdere deelnemers van de Sena Performers POPnl Award zijn onder andere Sarah-Jane, The Homesick, La Corneille, Town of Saints, Orange Skyline, Mister and Mississippi, Yori Swart, Kraantje Pappie en The Cool Quest. Vorig jaar won The Brahms de Sena Performers POPnl Award.

Sena Muziekproductiefonds
Het Sena Muziekproductiefonds is een fonds voor professionele muzikanten die een cd in eigen beheer willen uitbrengen. Met het Muziekproductiefonds geeft Sena muzikanten de gelegenheid opnamen van goede en exploiteerbare kwaliteit te maken die zowel op een fysieke drager als digitale content kunnen worden geëxploiteerd.

Meer informatie over de Sena Performers POPnl Award is te vinden op:
www.SenaPerformersPOPnlAward.nl

Voor in de agenda:
Zaterdag 27 augustus 2016 | Melkweg The Max & Oude Zaal | Tijd 17:30 – 23:00 | www.melkweg.nl |www.SenaPerformersPOPnlAward.nl | Entree gratis

Met: Radio ElizaAAPNOOTMIESAbdomenWolftoneThe Circle RemainsDOOXSHere Be DragonsRoots Creation,February MoonMantraHard & HeadyDuke JohnDaimy Lotus en Vikings in Tibet.

Over Sena
Sena geeft namens nationale en internationale artiesten toestemming aan organisaties die gebruik maken van muziek. Hierbij kan gedacht worden aan muziek in winkels, supermarkten, cafés en discotheken, maar ook aan muziek op radio- en televisiezenders. In ruil voor het gebruik van muziek, betalen de organisaties een vergoeding aan Sena, die we tegen zo laag mogelijke kosten doorbetalen aan de rechthebbende artiesten en producenten in binnen- en buitenland.

Sena is door het Ministerie van Justitie aangewezen om uitvoering te geven aan de Wet op de naburige rechten en doet dit sinds 1 juli 1993. Het doorbetalen van de vergoeding gebeurt aan de hand van draaigegevens van radio- en televisiestations en aan de hand van wettelijk goedgekeurde reglementen. Voor meer informatie: www.sena.nl.

Over POPnl
POPnl is het samenwerkingsverband tussen de provinciale popkoepels en die van de stad Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. POPnl houdt zich, als vertegenwoordiger van alle muzikanten in Nederland, bezig met provinciaal en gemeentelijk popmuziekbeleid en organiseert evenementen als de Sena Performers POPnl Award. Voor meer informatie: Stichting POPnl , T: 020 420 8160, E: info@popnl.nl.