Vikings in Tibet vertegenwoordigt Groningen tijdens Sena Performers POPnl Award 2016

De veertien afgevaardigde deelnemers van de Sena Performers POPnl Award 2016 zijn bekend. Groningen wordt vertegenwoordigd door Vikings in Tibet. Samen met Radio Eliza, AAPNOOTMIES, Abdomen, Wolftone, The Circle Remains, DOOXS, Here Be Dragons, Roots Creation, February Moon, Mantra, Hard & Heady, Duke John en Daimy Lotus staan zij op zaterdag 27 augustus in de Melkweg.

Een vakjury bepaalt uiteindelijk wie de Sena Performers POPnl Award 2016 wint. De winnaar gaat naar huis met een prijzenpakket dat onder andere bestaat uit een bijdrage van € 5000,- uit het Sena Muziekproductiefonds, promotiefoto`s en de Muzikantengids. Ook dit jaar is er weer de Sena Performers Publieksprijs. De favoriete band van het publiek wint een geldbedrag ter waarde van € 3000,- uit het Sena Muziekproductiefonds. Alle veertien bands krijgen een eigen bus zodat bezoekers uit het hele land naar de Melkweg kunnen komen.

Vikings in Tibet 
Geschiedenisboeken verklappen niet of de Vikingen ooit voet hebben gezet in Tibet. Dit mysterie schemert door in het geluid van de Groningse band Vikings in Tibet. De muziek is sfeervol, filmisch en weids, maar tegelijkertijd krachtig, ritmisch en gefocust. Vikings in Tibet kan worden vergeleken met bands als Grizzly Bear en alt-J, vanwege gelaagde composities, harmonische zangpartijen en een galmend geluid. De band werkt momenteel aan een debuutalbum dat verwacht wordt begin 2017.

De competitie
De Sena Performers POPnl Award is uitgegroeid tot een van de grootste bandcompetities van Nederland. Het is echter ook een showcasefestival waar bezoekers op één avond veertien nieuwe, opkomende bands kunnen zien in twee zalen van de Melkweg. De Award is onderdeel van de Uitmarkt in Amsterdam die plaatsvindt op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus op het Museumplein, het Leidseplein en het Vondelpark in Amsterdam.

Tijdens de Sena Performers POPnl Award presenteren de provinciale popkoepels en die van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam de beste, opkomende bands uit hun regio aan publiek, pers en muziekindustrie. Eerdere deelnemers van de Sena Performers POPnl Award zijn onder andere Sarah-Jane, The Homesick, La Corneille, Town of Saints, Orange Skyline, Mister and Mississippi, Yori Swart, Kraantje Pappie en The Cool Quest. Vorig jaar won The Brahms de Sena Performers POPnl Award.

Sena Muziekproductiefonds
Het Sena Muziekproductiefonds is een fonds voor professionele muzikanten die een cd in eigen beheer willen uitbrengen. Met het Muziekproductiefonds geeft Sena muzikanten de gelegenheid opnamen van goede en exploiteerbare kwaliteit te maken die zowel op een fysieke drager als digitale content kunnen worden geëxploiteerd.

Meer informatie over de Sena Performers POPnl Award is te vinden op:
www.SenaPerformersPOPnlAward.nl