Radio Eliza wint Sena Performers POPnl Award 2016

Zaterdag 27 augustus is Radio Eliza (Amsterdam) uitgeroepen tot winnaar van de Sena Performers POPnl Award 2016. Radio Eliza ontving een waardecheque van €5000 uit het Sena Muziekproductiefonds voor de opname van een EP of album. ‘Goed opgebouwde set, knappe liedjes en radio en festival potentie’, aldus de jury bestaande uit Sytse Wils (Tivoli Vredenburg), Elvin Usidame (Effenaar), Flip van der Enden (Pinguin Radio / Conservatorium van Amsterdam), Kelsey Coockson (Universal Music Publishing Group) en Koert Ligtermoet (Sena).

Radio Eliza gaat niet alleen naar huis met een waardecheque van het Sena Muziekproductiefonds, maar ook met tourposters, promotiefoto`s en de Muzikantengids. Ook dit jaar kon het publiek stemmen op zijn favoriet. Hard & Heady (Flevoland) was de publieksfavoriet en gaat als winnaar van de Sena Performers Publieksprijs naar huis met een geldbedrag ter waarde van €3000,- uit het Sena Muziekproductiefonds.

De competitie
Bussen met fans zijn uit het hele land afgereisd naar de Melkweg voor de optredens van de veertien finalisten: Radio Eliza (Amsterdam), AAPNOOTMIES (Den Haag), Abdomen (Friesland), Wolftone (Drenthe), The Circle Remains (Zeeland), DOOXS (Rotterdam), Here Be Dragons (Noord-Brabant), Roots Creation (Overijssel), February Moon (Gelderland), Mantra (Noord-Holland), Hard & Heady (Flevoland), Duke John (Utrecht), Daimy Lotus (Limburg) en Vikings in Tibet (Groningen).

De Sena Performers POPnl Award is inmiddels één van de grootste Nederlandse bandcompetities. Het is tevens een showcasefestival waar bezoekers in één avond veertien nieuwe, opkomende bands kunnen zien. De Award is onderdeel van de Amsterdamse Uitmarkt, dat jong talent centraal stelt. Eerdere deelnemers zijn onder andere Sarah-Jane, The Homesick, La Corneille, Town of Saints, Orange Skyline, Mister and Mississippi, Yori Swart, Kraantje Pappie en The Cool Quest. Vorig jaar won The Brahms de Sena Performers POPnl Award.

Sena Muziekproductiefonds
Het Sena Muziekproductiefonds is een fonds voor professionele muzikanten die een cd in eigen beheer willen uitbrengen. Met het Muziekproductiefonds geeft Sena muzikanten de gelegenheid opnamen van goede en exploiteerbare kwaliteit te maken die zowel op een fysieke drager als digitale content kunnen worden geëxploiteerd.

Over Sena
Sena geeft namens nationale en internationale artiesten toestemming aan organisaties die gebruik maken van muziek. Hierbij kan gedacht worden aan muziek in winkels, supermarkten, cafés en discotheken, maar ook aan muziek op radio- en televisiezenders. In ruil voor het gebruik van muziek, betalen de organisaties een vergoeding aan Sena, die we tegen zo laag mogelijke kosten doorbetalen aan de rechthebbende artiesten en producenten in binnen- en buitenland. Sena is door het Ministerie van Justitie aangewezen om uitvoering te geven aan de Wet op de naburige rechten en doet dit sinds 1 juli 1993. Het doorbetalen van de vergoeding gebeurt aan de hand van draaigegevens van radio- en televisiestations en aan de hand van wettelijk goedgekeurde reglementen. Voor meer informatie: www.sena.nl.

Over POPnl
POPnl is het samenwerkingsverband tussen de provinciale popkoepels en die van de stad Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. POPnl houdt zich, als vertegenwoordiger van alle muzikanten in Nederland, bezig met provinciaal en gemeentelijk popmuziekbeleid en organiseert evenementen als de Sena Performers POPnl Award en de Muzikantendag. Voor meer informatie: www.popnl.nl.