Band On The Run

Band On The Run is een samenwerking tussen de noordelijke popkoepels Friesland Pop, POPgroningen, K&C Drenthe en Neushoorn Academy. In het weekend van 14 oktober gaan Pendants (Kollum, Fryslân), The Movement(Appingedam, Groningen) en Toycar Taxi (Emmen, Drenthe) gezamenlijk aan de slag. Vrijdagavond spelen alle bands in het Neushoorn Café. Zaterdag en zondag wordt er gerepeteerd, worden nieuwe tracks gemaakt en wordt er opgenomen. Zondagmiddag worden de nieuwe nummers vervolgens gepresenteerd in Neushoorn Café.

De deelnemers:

Pendants (Kollum, Fryslân):

Pendants won begin juni zowel de publieks- als juryprijs van de Kleine Prijs van Fryslân. Pendants maakt indierock met funkinvloeden: fijne grooves, catchy tunes. Een beetje over de top. En daar móet je wel op dansen.

https://www.facebook.com/pendantsband/?fref=ts

The Movement (Appingedam, Groningen):

Gewoon rock! Dat is hoe de vier nuchtere jongens van The Movement hun muziek omschrijven. Geen poespas maar hard, rauw en puur. Deze energieke band, met invloeden van Foo Fighters en Thin Lizzy, is ontstaan in het aardbevingsgebied van Groningen en laat menig podium op zijn grondvesten schudden.

https://www.facebook.com/themovementrockband/

Toycar Taxi (Emmen, Drenthe):

Toycar Taxi is een pop-rock band en wordt het beste omschreven als een Power-trio met verrassende melodieën en catchy popsongs. De drie jonge jongens steken veel tijd in het perfectioneren van hun liveshow, wat resulteert in een sterke, strakke performance. De brede muzikale opvoeding hoor je sterk terug in de moderne sound die de jongens produceren. Deze sound ervaar je als groots, maar de bezetting blijft minimaal.

https://www.facebook.com/Toycartaxi/?fref=ts

Het sfeerverslag, geschreven door 3voor12 Friesland, is hier te lezen.