Festivalprogramma Eurosonic Noorderslag 2017 compleet

Eurosonic Noorderslag bevestigt het project Parels van de Jordaan, Era Istrefi en Luwten. Verder is er heel veel Noord Nederlands talent toegevoegd aan de line-ups van Eurosonic en Grunnsonic. Dit zijn onder andere showcases van Hans Hanneman, Stuart Mavis, Orange Skyline en Kraantje Pappie op zaterdagmiddag op de grote markt en de Popkoepel selectie (Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel).

Met deze bevestigingen is het festivalprogramma van Eurosonic Noorderslag compleet. De blokkenschema’s zullen morgen (vrijdag 16 december) online gaan. Vanaf dat moment kunnen bezoekers dus een planning gaan maken voor hun ontdekkingstocht door de ruim 300 acts tellende line-up.

Parels van de Jordaan
Met Parels van de Jordaan eert Top Notch de roemruchte migrantenwijk van weleer. De link is natuurlijk niet zo vreemd. Het is immers niet in veel muziekstromingen zo dat artiesten zich vernoemen naar de wijk waar men vandaan komt. En is het niet zowel hiphop als de Jordaanblues waar artiesten onder diverse aliassen schrijven over de buurt, feesten en armoede? Zo ver staan Tante Leen en Snoop Dogg niet van elkaar vandaan. Op Noorderslag is Parels van de Jordaan vertegenwoordigd met onder andere: Thijs Boontjes, Janne Schra, Roxeanne Hazes en Willeke Alberti.

Recommended: Eurosonic acts, aanbevolen door internationale media
Eurosonic Noorderslag vroeg 35 internationale media welke vijf acts uit het programma volgens hen in de gaten gehouden moeten worden. Dit resulteerde in een omvangrijke ‘Recommended’ lijst waarin de volgende tien acts werden hierin het vaakst genoemd: Amber Arcades (nl), Anna Meredith (gb), Anna of the North (gb), Her (fr) , Mémoria de Peixe (pt), Sløtface (no), Skott (se), Best Youth (pt), First Breath After a Coma en Roosevelt (de). Bekijk de volledige Recommended lijst.

Noord-Nederlands talent op Eurosonic Noorderslag
In samenwerking met vier provinciale popkoepels (POPgroningen, Friesland Pop, K&C Drenthe en Poppunt Overijssel) wordt Noord-Nederlands muziektalent vertegenwoordigd tijdens Grunnsonic en de popkoepels-showcases in Lola en Club Kiwi. POPgroningen selecteerde hiervoor de acts The Movement, Hans Hanneman en Ortega. Friesland Pop draagt Pendants, Tolls en Abdomen voor. K&C Drenthe heeft Loop Alley, Blackbriar en Timo de Jong een plek toegewezen en Poppunt Overijssel komt met Dokter Watjes, Mandrake’s Monster en Money & the Man.

Op het gratis toegankelijke Grunnsonic wordt Gronings talent in de schijnwerpers gezet, de line-up van Grunnssonic bestaat uit: A Fugitive, Arch origin, BDKR, Boyz in the Woods, Cazz Major, City of Life, De Kat, DraMali, Drico, Electropoëzie, Former, Haas, Hans Hannemann, Hollow Men, HoppaH, Jeftuz, J’lectroniq, Joost Dijkema, KIN, Kinoo, Kira, Kraantje Pappie, Manzi, Marble Heart, McScallywag, Meadowlake, Model Depose, Mr. Memoir, MyDearestDear, Orange Skyline, Roberto Tan, Roelie Vuitton, Roëndy Rosanjo, Santa Fé, Sascha Elisah, Savannah, Stuart Mavis, The Binary Mind, The Blind Roofers, The Movement, The Rising Sun, Vera’s Charm, Victors Village, View for a Day, Vikings in Tibet, We Love You Sally Lightfoot en Willie Darktrousers & De Splinters. Grunnsonic vindt plaats op diverse locaties in Groningen. Meer informatie over Grunnsonic staat op grunnsonic.nl