Bandjes en singer-songwriters in trek tijdens eerste dag Grunnsonic

De eerste dag van Grunnsonic is weer voorbij en wat was het weer gezellig!

De avond begon gemoedelijk in een half gevuld Brouwerij Martinus met singer-songwriter Savannah, die lieve luisterliedjes ten gehore bracht. Naarmate de avond vorderde werd het steeds drukker en tijdens de optredens van Sascha Elisah en A Fugitive werd het zelfs dringen voor een goed plekje.

En terecht, want beide dames leverden een solide show af. Net als Kira, die deze all girls night afsloot. De artiesten, het goede geluid, het mooie interieur en de fijne selectie van zelf gebrouwen biertjes maakten dat Groningen het zichtbaar naar zijn zin had op deze locatie.

Foto: Sascha Elisah door Jan Halmingh

Ondertussen werd er lekker gerockt bij studentenvereniging Cleopatra aan de Kleine Pelsterstraat, waar het de hele avond goed gevuld was en waar het laaggeprijsde speciaal bier goed deed smaken. Vera’s Charm startte de avond met een energieke set, gevolgd door Santa Fé die met hun eigenzinnige plezierrock het publiek flink mee liet deinzen. Het sfeertje bij Cleopatra is alternatief te noemen. De diversiteit aan mensen en de artistieke omgeving zorgt ervoor dat je je meteen welkom voelt en dat je zonder oordeel jezelf mag zijn. Ook McScallywag had het zichtbaar naar zijn zin en sloot de avond al bier drinkend af met een mooi feestje in de stijl van Flogging Molly.

Foto: Vera’s Charm door Mariëlle Hensums

Inmiddels begon het in Warhol ook aardig onrustig te worden met Roelie Vuitton die zijn strakke band en kleurrijke fanbase had meegenomen om gezamenlijk de avond te vieren. Iets later liet Stuart Mavis nog even zien waarom het zaterdag op Eurosonic Air staat. Met goed geluid, een prettig stemgeluid en met een band die er zichtbaar plezier in heeft liet deze act de temparatuur in Warhol flink stijgen. City of Life was de ideale act om de avond af te sluiten en deed dat overtuigend voor een bomvolle zaal.

Foto: Stuart Mavis door Mariëlle Hensums

Naast singer-songwriters en bands was er natuurlijk ook plaats voor DJ-acts in &ZO. In de late uurtjes wisten J’lectroniq, BDKR, The Binary Mind, Arch Origin en Former de speakers goed te laten trillen. Helaas liet het publiek het afweten, op een enkele verdwaalde tiener en mensen van de organisatie na. Aan de muziek lag het zeer zeker niet, die was van hoogstaande kwaliteit. Groningen wilde zich waarschijnlijk nog even sparen voor de mooie dagen die we nog voor de boeg hebben. Al met al een goed begin van Grunnsonic 2017, dit smaakte naar meer!

Foto: J’lectroniq door Floris Duijn