Bekendmaking selectie POPgroningen Talent Award 2017

Sinds een aantal jaren organiseert POPgroningen de POPgroningen Talent Award. Wat begon als een talentenjacht heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een traject waarin ontwikkeling van de acts en coaching centraal staat. Via acht voorrondes, twee halve finales in Simplon en een finale in Vera blijft er op het einde één act over die nog extra wordt gepusht door de provinciale popkoepel.
De act speelt op Eurosonic, Grunnsonic, Bevrijdingsfestival Groningen, ReitdiepPOP, Pagefestival, Keetpop, Kadepop, The Spy And The Butcher, Taribush Kuna Festival, Worteldagen, Flinke Pink Festival en treedt op in de Melkweg te Amsterdam. Tevens krijgt de act een coachingstraject aangeboden onder leiding van een professional uit de popmuziek, mag het deelnemen aan lesaanbod van Kunst & Multimedia (Noorderpoort) en ligt er een waardecheque van Westerhaven Muziek klaar.
De selectie van een aantal acts is tot stand gekomen door een samenwerking met Graspol, Kunstbende, Nootuitgang, Popsport, StuKaFest en Urban House Groningen (UHG).
De geselecteerde acts zijn: 
ABCeasefire, Boyz in the Woods (UHG), Don’t Feed the Panda, Ophelia (Voorheen ELIZA), FLCTS, Hackberry, J.R. smith & The Meteorites, JerkBait (Graspol), Jooz, Jötnar, Judy Mara, Kill Your Darlings, Laws of Motion, Loewie, Loulou Elisabettie, Lowland Kid, Lucid, MAARIS, Maestro, Manzi, Marieke Hulsbos (Nootuitgang), McScallywag, öhmloud, Oost Wanted, Phoenatix, Pure Harvest, Revo, Roni, Sam Broer (Kunstbende), Seafire, SheepSkin Wolves, Shirtless, Silke (Popsport), Small Town Bandits (StuKaFest), The Desmonds, The Mudd, Tied Laces, Vera’s Charm en WANTON.
De acht voorrondes vinden plaats op elke vrijdag en zaterdag in februari door de provincie Groningen. Iedereen is van harte welkom om te komen. De entree is gratis. Aanvang 20.00u. 
De data en locaties van de acht voorrondes zijn:
vrijdag 3 feb, JC Express, Uithuizen
zaterdag 4 feb, Boelie’s Pub, Winschoten
vrijdag 10 feb, Buurtcentrum Agora, Leek
zaterdag 11 feb, Buurtcentrum Avalon, Zuidhorn
vrijdag 17 feb, Jongerencentrum Break, Veendam
zaterdag 18 feb, De Spil, Nieuwe Pekela
vrijdag 24 feb, Bar meneer Jansen, Appingedam
zaterdag 25 feb, De Pluu, Winsum