Diversiteit alom tijdens Grunnsonic dag 3

En dan is het vrijdag. Grunnsonic begint om kwart over zeven precies in &ZO. Op het programma staan Manzi, Boys in the Woodz, Drico en Mr. Memoir. Rappers van beroep. We horen goed geproduceerde beats en zien ware entertainers het podium beklimmen. Ze brengen bovendien hun eigen publiek mee dat het naar zijn zin heeft en al dansend en lachend mede de sfeer maakte in &ZO, dat hoewel half gevuld en donker toch warm aanvoelde. Gevolgd door Jeftuz, Roberto Tan, Roëndy Rosanjo en Cazz Major, die met fijne rap, pop en DJ sounds een professionele show neerzetten.

Foto: Mr. Memoir door Erik Nuiver

Rond acht uur begon Grunnsonic in de Men At Work. Waar MyDearestDear er goed gekleed een goede set neerzette en het publiek in de stemming wist te brengen voor meer akoestische klanken van Joost Dijkema. Wat kan die jongen snel picken met zijn vingers! Bovendien heeft hij een paar wonderschone melodieën weten te componeren. Electropoëzie maakte er een groot feest van door een goed en grappig optreden te geven als ware je in de studio bij het Klokhuis of Sesamstraat. Model Depose rockte het publiek nog even wakker met goed geluid en fijne songs.

Foto: Model Depose door Shali Blok

In de Walrus was het alweer driekwart vol toen Kinoo de show startte met dromerige, eigenzinnige soundscapes. HoppaH liet het publiek hossend en dansend uit zijn dak gaan. Daarna kwam KIN die met hun rauwe sounds de avond afsloot voor een half gevuld De Walrus.

Foto: Kinoo door Mariëlle Hensums

Warhol is weer de ideale afsluiter van de avond waar de Blind Roofers een strakke show neerzetten met fijn in het gehoor liggende songs. We Love You Sally Lightfoot trok een enorm publiek aan waaronder zelfs Jett Rebel die helaas werd lastiggevallen door een rechttoe rechtaan Groninger. Willie Darktrouwers toverde een mix van metal, obscure Nederlandse teksten en een vocoder uit de hoed en klonk daarmee als geen ander.

Foto: The Blind Roofers door Mariëlle Hensums