Groningen geniet van Grunnsonic op donderdag

Groningen geniet van Grunnsonic op donderdag

Donderdagavond stapavond begon deze week bij de Buckshot waar Victors Village het eerste optreden mocht verzorgen. Deze poprockband met symphatieke zanger wist het publiek op gepaste wijze op te warmen voor de band Hollow Men, die in de bovenzaal met een goed uitgebalanceerde set kwam. Het publiek stak zelfs aanstekers in de lucht bij de gevoelige ballad van deze slicke poprockers. Haas zorgde voor een goede sfeer met catchy liedjes en een groovy band, gevolgd door The Rising Sun die er zoals gewoonlijk een Jamaicaans feestje van maakten.

Foto: Hollow Men door Anneke Klungers

Vlakbij de Buckshot ligt Sociëteit de Walrus. Aldaar startte De Kat met een rauwe set waarbij je het liefst oordoppen in had. Ondanks het geluid spatte de energie er vanaf en was het even rustig bijkomen bij Hans Hannemann die volgde met een fijne, solide set. The Movement maakte hun reputatie waar en kwam gewoon met een verdomd goede pot rock ’n roll.

Foto: De Kat door Anneke Klungers

In Het Pakhuis was de dansvloer goed gevuld bij Afrikaanse band Dramali. Gevolgd door Marble Heart die de avond aldaar afsloot met hun fijne poprocksounds.

Foto: Dramali door Anneke Klungers

Meadowlake bracht vervolgens een portie authentieke synth pop ten gehore in De Warhol waar het al voor meer dan de helft gevuld was met publiek. Toen de Vikings In Tibet begonnen met spelen kwam de avond goed op gang. Het bracht voor een groot deel eigen publiek ter been, dat al aandachtig luisterend en meezingend genoot van het authentieke bandgeluid. View for A Day bracht Grunnsonic dag 2 al powerrockend en crowdsurfend tot een mooi einde.

Foto: View for a Day door Bart Feeburg