Popronde maakt data voor 2017 bekend

Rondreizend festival trapt af op 14 september, traditiegetrouw in Nijmegen. Meppel wordt als nieuwe stad toegevoegd aan het tourschema, dat op 25 november groots eindigt in Amsterdam. Inschrijving voor het festival sluit op 1 maart.

De Popronde, het grootste reizende festival van Nederland, maakte vandaag de data voor de editie van 2017 bekend.

Van 14 september tot en met 25 november tourt de karavaan met circa 130 talentvolle artiesten – in het verleden onder andere Kensington, Dotan, Rondé en HAEVN – door het hele land. De aftrap vindt traditiegetrouw plaats in ‘thuisstad’ Nijmegen, en reist daarna door langs 40 andere steden, waaronder Emmen op 2 november, om groots te eindigen met een spetterend eindfeest in Amsterdam. Het locatieschema is te vinden op de website van de Popronde.

Popronde Emmen 2016 groot succes.

De editie van 2016 was zeer geslaagd in Emmen met 25 locaties en 36 optredens.Het succes is vooral te danken aan de bijzondere locaties waaronder De Grote Kerk waar het Never Mind The Hype stage was ondergebracht. De missie voor 2017 is om nog meer bijzondere locaties toe te voegen.

Aanmeldingen open tot 1 maart.

De inschrijvingen voor Popronde 2017 sluiten op woensdag 1 maart, klokslag middernacht. Tot die tijd hebben talentvolle Nederlandse acts de kans om zich in te schrijven, om uiteindelijk deel uit te maken van de selectie voor Popronde 2017. Deze selectie wordt gemaakt door een selectiecommissie die bestaat uit circa bijna 100 ‘muziekprofessionals’, mensen die op artistiek inhoudelijk niveau werkzaam zijn in de Nederlandse muzieksector, zoals programmeurs, boekers, dj’s, journalisten en muzieksamenstellers. De selectie voor Popronde 2017 wordt op 1 mei bekendgemaakt.

Meer informatie over het festival, de data en de steden op www.popronde.nl.