Sfeerverslag POPgroningen Talent Award voorronde #8 in Winsum

Voorronde nummer 8 vond plaats in jeugdsoos de Pluu in Winsum en de sfeer zat er vanaf de eerste minuut goed in. Ophelia mocht starten en kreeg het publiek stil met haar excentrieke verschijning en gedurfde Lana del Rey achtige act. Ook de showopbouw was goed voor elkaar, o.a. omdat ze afwisselde tussen de verschillende instrumenten.

Als tweede was het de beurt aan ABCeasefire waaraan te merken was dat ze grootse plannen hebben. Met fijne stemgeluiden, lekkere sferische soundsamples en een indie rockachtig geluid wisten ze een overtuigende set neer te zetten.

Lowland Kid heeft een uitstekende stem, deed een mooi, rustig meerstemming nummer en bleef vooral lekker zichzelf op het podium. Duidelijk is dat deze band nog in ontwikkeling is, potentie is er zeer zeker.

Small Town Bandits deed het prima. Ze brachten een uitgebalanceerde set, de band leek één en ze straalden zichtbaar plezier uit. Volgens sommige critici is deze band klaar voor een volgende stap.

Meastro sloot de avond af met de een ware classic rock vibe. Deze ervaren glamrockers wisten een solide en entertainende show te geven. Dit alles geheel naar tevredenheid van de aanwezige jongeren uit Winsum.

Na flink discussiëren kwam de jury met het verlossende oordeel: ABCeasefire staat in de halve finale in Simplon!