Exclusief optreden Tom Odell op Bevrijdingsfestival Groningen

Bevrijdingsfestival Groningen presenteert Tom Odell, Chef’Special, Kraantje Pappie en Youngr als eerste namen voor het hoofdpodium op 5 mei in het Stadspark. Tom Odell treedt enkel op in Groningen en doet die dag geen andere Bevrijdingsfestivals aan.

Met de eerste namen voor Bevrijdingsfestival Groningen is de toon voor het programma gezet. Het festival staat bekend om haar kwalitatieve line-up, bestaande uit een sterke combinatie van gevestigde en veelbelovende acts uit binnen- en buitenland.

Tom Odell geeft een exclusieve show in Groningen en is niet op andere Bevrijdingsfestivals te zien. De Britse singer-songwriter is bekend van hits als Another Love en Grow Old with Me. Na het overweldigende succes van zijn debuutplaat vertrok hij naar New York om in een piepklein appartement, gedomineerd door een vleugel, te schrijven aan opvolger Wrong Crowd. In het Stadspark zal hij zowel nieuw materiaal als bekende nummers presenteren.

Herkansing voor Chef’Special
Een grote Nederlandse naam op het affiche is Chef’Special. De Haarlemse band tourde onlangs door de Verenigde Staten als voorprogramma van Twenty One Pilots en staat in oktober voor het eerst in de Ziggo Dome in Amsterdam. In 2015 werd het optreden in Groningen vanwege noodweer voortijdig stilgelegd. Met een zonnige mix van hiphop, rock, funk en reggae haalt Chef’Special die schade dit jaar dubbel en dwars in.

Groningse afsluiter: Kraantje Pappie
De eer om het festival af te sluiten is aan Kraantje Pappie. De uit Groningen afkomstige rapper maakte naam bij het grote publiek met singles als Feesttent, Weekend en Waar Is Kraan. Zijn nieuwste album Crane III werd wederom geproduceerd door Nightwatch, oftewel het Groningse, internationaal succesvolle producerstrio Noisia.

Ruimte voor opkomend talent met Youngr
Een veelbelovende nieuwkomer op elektropop-gebied is Youngr, die online furore maakt met zijn Facebook-video’s. In deze filmpjes, live opgenomen in slechts één take, brengt hij eigenzinnige one man band-remixes van bijvoorbeeld Daft Punk en The Temper Trap. De Londense multi-instrumentalist overtuigt echter ook met zijn release Out Of My System.

Meer programma
Bevrijdingsfestival Groningen presenteert op 5 mei ruim 50 nationale en internationale acts, verspreid over 6 podia. Ook zijn er allerlei activiteiten in het Stadspark rond het thema ‘Geef vrijheid door’. Meer details over het programma worden in aanloop naar het festival bekend gemaakt.