Line-up halve finales POPgroningen Talent Award bekend

Sinds een aantal jaren organiseert POPgroningen de POPgroningen Talent Award. Wat begon als een talentenjacht heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een traject waarin ontwikkeling van de acts en coaching centraal staat. Via acht voorrondes, twee halve finales in Simplon en een finale in Vera blijft er op het einde één act over die nog extra wordt gepusht door de provinciale popkoepel.

De act speelt op Eurosonic, Grunnsonic, Bevrijdingsfestival Groningen, ReitdiepPOP, Pagefestival, Keetpop, Kadepop, The Spy And The Butcher, Taribush Kuna Festival, Worteldagen, Flinke Pink Festival en treedt op in de Melkweg te Amsterdam. Tevens krijgt de act een coachingstraject aangeboden onder leiding van een professional uit de popmuziek, mag het deelnemen aan lesaanbod van Kunst & Multimedia (Noorderpoort) en ligt er een waardecheque van Westerhaven Muziek klaar.

Op donderdag 9 maart spelen SilkeJoozABCeasefire en PhoenatiX bij Simplon UP in de bovenzaal van Simplon. Een week later op donderdag 16 maart zijn dat Loulou ElisabettieManziBoyz in the Woods en MAARIS. Bij elke halve finale gaan er twee acts door naar de finale in Vera op 29 april.
De selectie van een aantal acts van de POPgroningen Talent Award is tot stand gekomen door een samenwerking met Graspoll, Kunstbende, Nootuitgang, Popsport, StuKaFest en Urban House Groningen.
De POPgroningen Talent Award halve finales zijn op donderdag 9 en donderdag 16 maart in Simplon, Groningen. Aanvang 20.30u. Gratis entree.