Sfeerverslag POPgroningen Talent Award voorronde #1 in Uithuizen

De eerste voorronde van de POPgroningen Talent Award startte met Lucid. Ze lieten singer-songwriter achtige nummers horen met de verassende klanken van harp en viool. Het repertoire van het trio bestond vooral uit Engelstalige nummers, veelal geschreven door de gitarist. Toch leek het Nederlandstalige nummer “Dromenland” het publiek het meest te ontroeren.

Foto: Erik Nuiver

Terwijl het publiek verwend werd door de vrijwilligers van JC Express, die met schalen vol snacks voorbij kwam lopen zette hiphopper Jooz een spetterende show neer. Hij wist het publiek mee te voeren door zijn poëtische teksten en door de aanwezigen actief bij de show te betrekken.

Foto: Erik Nuiver

The Desmonds kwam met een bak energie en een lekkere rocksound om de boel eens flink wakker te schudden. Ze hielden het tempo er goed in en wisten hun plezier over te brengen op het publiek.

Foto: Erik Nuiver

Tot slot was het aan McScallywag om de avond passend af te sluiten met Ierse folkshow. Al zingend en bierdrinkend wisten zij het publiek op de maat mee te laten deinzen.

Foto: Erik Nuiver

Tot slot koos de jury voor Jooz om door te stromen naar de halve finale.