Sfeerverslag POPgroningen Talent Award voorronde #2 in Winschoten

Marieke Hulsbos startte de avond met een sterke singer-songwriter set en zette de toon voor kwalitatief hoogwaardige muziekavond. Ze liet wel doorschemeren dat ze er niet bij kon zijn tijdens de volgende ronde in Simplon, wat jammer was want mede door de uitstekende zang en gitaarpartijen was ze zeker kanshebber.

Foto: Erik Nuiver

Silke kwam vervolgens in haar eentje en wist het publiek te betoveren met haar stem en fijne melancholische luisterliedjes. Duidelijk was dat deze jongedame veel in haar mars heeft.

Foto: Erik Nuiver

Zo rond half elf was het tijd voor een potje rock in Boelie’s Pub. Daar was Sheepskin Wolves de juiste act voor en met fijne gitaarpartijen en een goede rockstem a la Barry Hay lieten ze menig voetje meetappen.

Foto: Erik Nuiver

Er werd ook gehiphopt en wel door Oost Wanted. Met een flinke dosis droge humor en afwisseling in muziekstijl zetten ze een vermakelijke show neer.

Foto: Erik Nuiver

JR Smith & The Meteorites kwamen afsluiten en het publiek genoot zichtbaar hun volwassen geluid en mooie composities.

De jury had een lastige klus aan het toewijzen van de halve finaleplaats. Ze besloten Silke de kans te geven op basis van haar mooie stem en haar groeimogelijkheden als artiest.