Sfeerverslag POPgroningen Talent Award voorronde #3 in Leek

De derde voorronde van het POPgroningen talent award vond plaats in het cultuurcentrum Agora in Leek. De avond ging meteen goed van start met sterke act van Loulou Elisabettie en haar vader op de cello. De zangeres viel op met haar mooie stem met veelzijdige klanken.

Net toen we dachten dat we haar wel een beetje hadden leren kennen zette Loulou een pruik op en veraste ze de jury en het publiek met een cabareteske muzikale act. Ze toonde hierbij lef en liet horen dat ze van vele markten thuis is. De jury was onder de indruk van haar stem en originaliteit en noemde haar een ruwe diamant met veel mogelijkheden!

De tweede act was Judy Mara, een akoestisch trio met zang, gitaar en cajon. De zangeres viel op vanwege haar charisma en ingeleefde vertolking van hun zelfgeschreven popnummers. De jury vond hun nieuwste nummer, dat deze avond voor het eerst werd gespeeld het sterkst en is zeer benieuwd of er nog meer nummers op de plank liggen die binnenkort uitgebracht kunnen worden.

Daarna was de beurt aan Öhmloud. Zij gingen er helemaal voor! De gitarist viel erg op door zijn slicke spel en intense beleving en in het laatste nummer zat een geweldige riff. De jury noemde het edgy wat de heren van Öhmloud lieten zien en hadden bewondering voor hun durf.

De vierde act van de avond was Loewie die in zijn hiphop-act opviel met zijn beats, rapflow en intense overgave in zijn lyrics. Hij vertelde zijn levensverhaal en was de enige van de avond die het publiek echt wist te bespelen. De jury vond de telefoonact met Johnny Pep Typetje erg leuk en mede door het goede gebruik van het licht zag zijn show er geweldig uit!

Tenslotte was het de beurt aan de jongens van Vera’s charm. Zij waren volgens de jury de best op elkaar ingespeelde band van de avond en hadden een geweldige uitstraling. Ze vielen verder op door hun goede presentatie, strakke spel en hadden een hoge gunfactor. Het is duidelijk dat de jongens al een tijdje bezig zijn en door willen naar een volwaardige show op een groter podium. Volgens ons gaat hun dat wel lukken!

Door naar de volgende ronde is Loulou Elisabettie. Gefeliciteerd!

Foto: Loulou Elisabettie © Jan Halmingh