Sfeerverslag POPgroningen Talent Award voorronde #4 in Zuidhorn

De vierde voorronde van de POPgroningen Talent Award vond plaats in buurtcentrum Avalon in Zuidhorn. De spits werd deze avond afgebeten door FLCTS. Dit elektronische duo viel op door hun experimentele sound, vette beats en ingeleefde zang. De jury vond hun uitstraling en manier van bewegen mooi samenvallen met de muziek en dit vormde een geweldig plaatje op het podium. Ook de composities van FLCTS waren indrukwekkend en bleef boeien tot het einde van het optreden. Dit was een heel originele act met een hoop potentie!

De tweede act van de avond waren de mannen van Jötnar. De band trok meteen de aandacht door de mooie banners, fraai geschminkte gezichten en goed gebruik van het lichtplan. Hun muziek was gevarieerd en de zanger toonde veel lef in zijn vertolking. De jury was van mening dat er goed was uitgepakt visueel maar dat de show het nog niet helemaal waarmaakte. Genoeg ruimte om een nog vettere show neer te zetten dus.

De derde act waren de heren en dame van Kill Your Darlings. Vanaf het begin stonden ze goed en speelden overduidelijk met ervaring. Hierdoor was het fijn om naar te luisteren en speelden zij strak en gevarieerd. De jury was het meest verrast door hun nieuwe nummer en noemde deze het sterkst. Al met al was Kill Your Darlings een compleet ingespeelde band met prettige luisterbare popmuziek en een uitstekend bandgevoel!

Vervolgens was het de rapper Revo die met zijn ijzersterke teksten indruk wist te maken. Hij was overtuigend aanwezig, wist het publiek enthousiast te maken en nam hen mee in zijn verhaal. Verrassend was de inbreng van een extra zanger halverwege de act, een welkome toevoeging! De jury was ook gecharmeerd van de raps gecombineerd met zang. Dit maakte het geheel spannender en in de toekomst zouden zij hier graag meer van willen zien!

Tenslotte was daar MAARIS die meteen opvielen door het gebruik van een heuse Hammond! MAARIS stond stevig, was enthousiast en gedreven in wat ze deden en zowel het publiek als de jury genoten met volle teugen van deze act. De partijen matchten, de drummer speelde strak, de gitarist was dominant aanwezig, er waren muzikale hoogstandjes, passie en veel dynamiek in spel van de band, de zangeres viel op met haar rauwe sound. Het wow-gevoel overheerste!

Door naar de volgende ronde is MAARIS. Gefeliciteerd!