Sfeerverslag POPgroningen Talent Award voorronde #5 in Veendam

De vijfde voorronde van de POPgroningen Talent Award vond op vrijdag 17 februari plaats in jongerencentrum Break in Veendam. De eerste act van de avond was singer/songwriter Sam Broer die opviel door haar mooie liedjes en originele stemgeluid. Het was geweldig om te horen hoeveel eigenheid en passie deze jongedame van slechts zeventien jaar in haar zang legde. Vooral het derde liedje viel de jury erg op door het eenvoudige doch sterke ritme en haar geweldige mimiek. Hier gaan we meer van horen in de toekomst!

Hierna was het Hackberry dat de aandacht opeiste met instrumentele progressieve rockmuziek De vijf heren lieten zien dat ze hun instrumenten beheersten en speelden als een echte band. De act kon ook de jury zeker boeien. Zij hadden dit namelijk al een tijdje niet meer gehoord in Groningen en genoten van de mooie opbouw en hun nette sound.

De derde act van de avond was WANTON met een goede presentatie en catchy Nederlandstalige liedjes. Zij beschikken duidelijk over een commercieel inzicht en wisten de zaal te bespelen met hun enthousiasme. De jury was vooral gecharmeerd van de goede muzikanten, voornamelijk de gitarist en bassist waren duidelijk goed op elkaar ingespeeld. De bassist is volgens de jury een blij rustpunt op het podium, genieten!

De vierde act van de avond was Manzi, een hiphoptact met een hoge energie en positieve vibe! Het was duidelijk dat Manzi en z’n maten er een toffe avond van wilde maken en ze stonden met veel plezier en overtuiging op het podium. Het geheel van zang, rap en beats was heel goed en mede door de hoge gunfactor biedt de act nog veel ruimte om te groeien, aldus de jury.

Tot slot was het de beurt aan JerkBait die met hun hoge energie een dikke rockshow weggaven. Ze hadden een hele grote trukendoos en haalden alles uit de kast! De gitarist viel de jury hierbij het meest op, hij was intens, opgefokt en dat paste enorm bij de muziek. De jongens van JerkBait lieten zien dat er in de punkmuziek nog veel te halen valt.

Door naar de volgende ronde is Manzi. Gefeliciteerd!