Sfeerverslag POPgroningen Talent Award voorronde #6 in Nieuwe Pekela

De zesde voorronde van de POPgroningen Talent Award vond op zaterdag 18 februari plaats in sporthal De Spil in Nieuwe Pekela. De eerste act van de avond waren de jongens van Don’t Feed The Panda. Deze indieband speelde met een goede beleving en een hoop potentie maar hun geluid mocht nog wel iets spannender. Wel vielen zij wel op met goede solo’s, zowel van de drummer als van de gitarist. De jury ziet potentie voor festivals voor deze jongens!

Vervolgens was het Pure Harvest die meteen de aandacht trok vanwege de excentrieke uitstraling en eigenzinnige zang van hun frontman. De hele band speelde met een hoop energie en plezier en ze hadden een hoge gunfactor. Het optreden van Pure Harvest zat vol met muzikale ideeën maar mede hierdoor was het geheel nog wat onsamenhangend. Wel hadden ze goede hooks en refreintjes en het leuke zinnetje ‘give me alcohol for inspiration’ viel de jury op. Al met al een toffe band met een interessante zanger!

De derde act van de avond waren de jongens van Tied Laces. Zij hadden de beste sound van de avond en hun liedjes zaten goed in elkaar. Ook de sterke ritmesectie viel de jury op en zij zien dit zo op een festival geboekt worden. Wel kon de zang van de frontman nog wat beter maar er staat al een leuk plaatje, een goede sound en ze kunnen zeker nog groeien met hun band. Experimenteer jongens!

De jongens van Boyz in the Woods deden precies wat je verwacht van een goede hiphopact; brutaliteit, sterke presentatie en een goede mate van arrogantie! Het was interessant hoe de boys flirten met zowel rap als zang en ook de strakke raps van Revo vielen op. Duidelijk was dat er veel creativiteit en talent in dit collectief zat en het geheel was hierdoor zeer gevarieerd. Wel zouden de jongens hun afzonderlijke talenten nog kunnen uitvergroten en meer aandacht besteden aan de aankleding van hun show. De jury vond Boyz in de Woods gemeend en natuurlijk overkomen en zien veel mogelijkheden voor hun op een festival!

Laws of Motion sloot de avond af met gevoelige rockmuziek. De jongens hebben duidelijk de drive om mooie dingen te maken, enthousiasme en liefde voor muziek. De jury vond wel dat het geheel nog wat spannender kon en moedigt de jongens aan om meer te gaan experimenteren in hun songwriting. Wel was er een hoge gunfactor aanwezig en de frontman viel op vanwege zijn ingeleefde zang.

Door naar de volgende ronde is Boyz in the Woods. Gefeliciteerd!